2007'den beri iPad'de hesap makinesi getirmek için ne geliştirdiklerini, neyi rafine ettiklerini, neyi beklediklerini çok merak ediyorum.
Şu anda geldi ve bir çok yeni özellik ile geldi.
Ayrıca zamanında iPad çıkmadan önce hesap makinesi geliştirmek için zaman yoktu. Ya telefon arayüzü ile gelecekti ya da iPad için yeni arayüz tasarlanacaktı. Adamlar da telefon arayüzü ile çıkarsa ekrana tam oturmaz dandik durur diye hesap makinesi olmadan hemen çıkardılar piyasaya tableti, o zamandan beri getirmediler hesap makinesini çünkü kimse ses çıkarmadı. Şimdi getirdiler, işlemleri cihazlar ile senkronize etme, kalem el yazısı ile işlem sonucunu bulup kullanıcının elinin yazı şekli ile ekrana yazma hiçbir Android cihazda yok.

Geldi ama sağlam geldi hiçbir Apple ürününde (15 Pro'daki ekran lekesi hariç) yazılımsal veya donanımsal sıkıntı yaşamadım. Bir kere yaşadım onda da donanımsal üretim hatası vardı hemen rahatça değişim yaptım. Apple belki sizin gözünüzde inovatif olmayan bir marka olabilir ancak aslında tüm özellikleri kusursuz, cihazlar arası senkronizasyonu mükemmel olan prestijli bir marka.

Şu anda geldi ve bir çok yeni özellik ile geldi.
Ayrıca zamanında iPad çıkmadan önce hesap makinesi geliştirmek için zaman yoktu. Ya telefon arayüzü ile gelecekti ya da iPad için yeni arayüz tasarlanacaktı. Adamlar da telefon arayüzü ile çıkarsa ekrana tam oturmaz dandik durur diye hesap makinesi olmadan hemen çıkardılar piyasaya tableti, o zamandan beri getirmediler hesap makinesini çünkü kimse ses çıkarmadı. Şimdi getirdiler, işlemleri cihazlar ile senkronize etme, kalem el yazısı ile işlem sonucunu bulup kullanıcının elinin yazı şekli ile ekrana yazma hiçbir Android cihazda yok.

Geldi ama sağlam geldi hiçbir Apple ürününde (15 Pro'daki ekran lekesi hariç) yazılımsal veya donanımsal sıkıntı yaşamadım. Bir kere yaşadım onda da donanımsal üretim hatası vardı hemen rahatça değişim yaptım. Apple belki sizin gözünüzde inovatif olmayan bir marka olabilir ancak aslında tüm özellikleri kusursuz, cihazlar arası senkronizasyonu mükemmel olan prestijli bir marka.
Bir hesap makinesi yapmak ne kadar zor olabilir ki?
images - 2024-08-11T230626.800.webp

Şu arayüzde 14 senelik ne var? Düğmeleri büyültmüşler, iOS 7'deki tasarım felsefesinden beri iPhone'daki aynı hesap makinesi. "Zaman yoktu" ifadesini kabul etmiyorum, güncelleme ile gelebilirdi ki iPad'lar güncellenebiliyor. Bir sonraki sürümde ekleyebilirdi. Kıvırmak için o kadar yer arıyorsunuz ki hayran kalıyorum.

2007'den beri iPad'de hesap makinesi getirmek için ne geliştirdiklerini, neyi rafine ettiklerini, neyi beklediklerini çok merak ediyorum.

Tamamen Steve Jobs'un istediği bir şey idi. @3586'in de dediği gibi tasarım açısından kötü bir tasarım yapmamak için bunu ertelediler. Şimdi ise, iPadOS 18 ile birlikte olabilecek en iyi hesap makinesini getiriyorlar.

Tamamen Steve Jobs'un istediği bir şey idi. @3586'in de dediği gibi tasarım açısından kötü bir tasarım yapmamak için bunu ertelediler. Şimdi ise, iPadOS 18 ile birlikte olabilecek en iyi hesap makinesini getiriyorlar.
iOS 7'den beri iPhone'daki aynı tasarım ki 11 senede tuşları büyültmekten başka hiçbir şey yapmamışlar. En iyi hesap makinesi nasıl oluyor anlamadım. "Hesap makinesi" işte. Grafik çizebiliyor mu mesela? :D

iOS 7'den beri aynı tasarım ki 14 senede tuşları büyültmekten başka hiçbir şey yapmamışlar. En iyi hesap makinesi nasıl oluyor anlamadım. Grafik çizebiliyor mu mesela? :D

Evet? Çizerek hesap yapma gibi özelliklerinden bahsediyorum zaten. Bir hesap makinesini olabilecek en iyi hale çevirdiler. Bence çok iyi ve işe yarar olacak getirdikleri özellikler. Math Notes özelliği de buna benzer. Sadece "Notlar" uygulamasında o kadar.

Evet? Çizerek hesap yapma gibi özelliklerinden bahsediyorum zaten. Bir hesap makinesini olabilecek en iyi hale çevirdiler. Bence çok iyi ve işe yarar olacak getirdikleri özellikler.
Çizerek hesap yapma ile grafik çizme olayını nasıl bir yapabildiniz, onu anlamadım. Burada 11 senelik hiçbir şey yok.

Ama hala ben en iyi hesap makinesini anlamadım. 11 senelik bir değişim, 11 seneye değer bir değişim yok burada.

Sizin aradığınız şey satranç 2 gibi bir şey herhalde. Diyorum ki; 11 sene boyunca Steve Jobs'un isteği ve tasarım şartlarından dolayı getirmediler. Şimdi ise, bir tablete getirebilecekleri en iyi hesap makinesini getirdiler. Bir hesap makinesinden daha ne istiyorsunuz? Böyle bir hesap makinesi şu anda başka bir telefon veya tablette yok.

Sizin aradığınız şey satranç 2 gibi bir şey herhalde. Diyorum ki; 11 sene boyunca Steve Jobs'un isteği ve tasarım şartlarından dolayı getirmediler. Şimdi ise, bir tablete getirebilecekleri en iyi hesap makinesini getirdiler. Bir hesap makinesinden daha ne istiyorsunuz? Böyle bir hesap makinesi şu anda başka bir telefon veya tablette yok.
Steve Jobs mezarında. Tim Cook ise tekelleşip kendi maaşını katlama peşinde. Tasarımmış, omuş, bumuş'da pazarlama departmanının işi, kar marjını arttırmanın peşinde.