- Makaleler
- 3
AI çıktı, mertlik bozuldu.
Bi bitmediniz… Başka bir argümanınız yok mu? Yok o 5 yıl önce yaptı, bu 10 yıl önce vardı… Apple, ateşi bile şimdi bulmuş gibi davransa ateşin en iyi halini bulmuştur derim. Kimin kaç sene önce neyi yaptığı önemsiz. En iyisi nerede? Apple’da. Bitti.Ayrıca yıllardır bir yenilik sunmadı Apple. Son çıkan modellerine buton ekledi veya kamera dizilimi/boyutları değişti. Şuan kamera dizilimi Pixel serisinden çalınmış. O çok övülen kamera butonunu ise Sony 5-10 yıl önce Xperia serisine eklemişti zaten, yeni bir şey değil.
Apple zaten senin gibileri ve Influecer topluluğunun abartması sayesinde bu kadar satış yapıyor.Bi bitmediniz… Başka bir argümanınız yok mu? Yok o 5 yıl önce yaptı, bu 10 yıl önce vardı… Apple, ateşi bile şimdi bulmuş gibi davransa ateşin en iyi halini bulmuştur derim. Kimin kaç sene önce neyi yaptığı önemsiz. En iyisi nerede? Apple’da. Bitti.
Bu kadar saçma bir düşünce görmedim. İstediğin kadar abart, bir ürün kaliteli değilse satamazsın. Dünyadaki bütün influencer toplulukları Vestel’i sabah akşam övsün mesela, dünyanın en değerli şirketi Vestel olabilir mi? Böyle bir ihtimal var mı?Apple zaten senin gibileri ve Influecer topluluğunun abartması sayesinde bu kadar satış yapıyor.
Evet var.Dünyadaki bütün influencer toplulukları Vestel’i sabah akşam övsün mesela, dünyanın en değerli şirketi Vestel olabilir mi? Böyle bir ihtimal var mı?
Tabii ki de yok.
Yıllardır size aynı ürünü satan, inovasyon özürlüsü şu markayı sanki dünyanın en "kalitelisi" gibi sürekli övmekten başka yaptığınız bir şey yok.Bir bitmediniz… başka bir argümanınız yok mu? Yok o 5 yıl önce yaptı, bu 10 yıl önce vardı… Apple, ateşi bile şimdi bulmuş gibi davransa ateşin en iyi halini bulmuştur derim. Kimin kaç sene önce neyi yaptığı önemsiz. En iyisi nerede? Apple'da. Bitti.
Övmekten başka Apple ile yaptığım çok şey var. Ben Apple’ı övdüğüm için kullanmıyorum, kullandığım ve tüm teknolojileriyle hayatımda teknolojik çağ atlattığı için övüyorum. Apple, son kullanıcı için bir devrimdir. Kullanıcıyı bu kadar düşünen, ekosistemiyle ve iş gücüyle bu kadar becerikli başka bir marka söyleyin? Samsungcuğunuz çok güzel inovasyon yapıyor her sene maşallah. Her cihazı birbirinin aynısı. Apple’da dış görünüş yine ayırt edilebiliyor bir şekilde. Üstelik asıl inovasyonun dışarda değil içerde olduğunu anlamayacak kadar teknoloji cahilisiniz. C1 modem geldi ve Qualcomm’u adeta çiğneyip yere tükürdü son telefonla birlikte. Ortaya çıkan test sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. İnovasyon budur işte. Kullanıcının elini her seferinde bir adım daha güçlendirmektir.Yıllardır size aynı ürünü satan, inovasyon özürlüsü şu markayı sanki dünyanın en "kalitelisi" gibi sürekli övmekten başka yaptığınız bir şey yok.