İşte bu kadar. Apple'ın bu sorun çözme hızını seviyorum. Bir problem oldu mu 2 hafta sürmüyor o sorunun çözülmesi. Hızlı bir güncelleme ve sonuç...
Hatalar her yazılımda yaşanabilir IOS'ta bile yaşanabilir ama önemli olan buna ne kadar seri müdahale edildiği ve bugüne kadar kullanıcısını hiç süründürmedi Apple.
2 hafta bile sürmedi çözülmesi, ne büyüttün be kardeşim. Google'ın gizlilik skandallarını yazsak buradan köye yol olur, anında çözüm üretilen bir sorunu pireyken deve yaptınız.
Yazsana hadi bekliyorum. Bu kadar büyük bir veri açığı olmadı Google'da. Kaldı ki Android'de veriler direkt eMMC hafızadan siliniyor. Sözde iPhone gibi silinmemezlik yapmıyor.
Vaayy kardeşim ne büyük sorun ya. Bir daha asla Apple ürünü almayacağım bayağı büyük bir sorun bu Çin, Avrupa Birliği, Rusya el atın abiler nasıl böyle bir sorun olabilir ya?
Yazsana hadi bekliyorum. Bu kadar büyük bir veri açığı olmadı Google'da. Kaldı ki Android'de veriler direkt eMMC hafızadan siliniyor. Sözde iPhone gibi silinmemezlik yapmıyor.
Yahu ortada veri açığı falan yok diyoruz anlamıyor musun? Kim kimin verilerini ele geçirmiş bu saçma bug yüzünden? Yazılımsal bir bug olmuş, minicik bir güncellemeyle giderilmiş. Bitti gitti.
2 hafta bile sürmedi çözülmesi, ne büyüttün be kardeşim. Google'ın gizlilik skandallarını yazsak buradan köye yol olur, anında çözüm üretilen bir sorunu pireyken deve yaptınız.
Gizlilik açığı/ihlali falan yok, ortada giderilen bir bug var sadece.
Çok eskiden silinmesi gereken fotoğraflar açığa çıkıyor. 2hafta önceden değil bu fotoğraflar daha eskiden. Üstüne böyle bir durum 2haftadır bilinmesine rağmen hâla açıklama yapmıyorlar sadece güncelleme getiriyorlar. Üstüne Google kötü yaptı diye bu Apple'ı haklı yapmaz. Biri yanlış yapıyor diye niye diğerini görmezden gelelim.
Yahu ortada veri açığı falan yok diyoruz anlamıyor musun? kim kimin verilerini ele geçirmiş bu saçma bug yüzünden? Yazılımsal bir bug olmuş, minicik bir güncellemeyle giderilmiş. Bitti gitti.
Silinmesini istediğin fotoğraflar hâla Apple'ın sunucularında duruyor. Üstüne size durup durmadığı hakkında bilgi vermiyor siz sildiğinizi sanıyorsunuz. Bunun hakkında ikna edici bir açıklama yapmaları lazım. Yapamıyorlarsa ceza almaları lazım.
Vaayy kardeşim ne büyük sorun ya. Bir daha asla Apple ürünü almayacağım bayağı büyük bir sorun bu Çin, Avrupa Birliği, Rusya el atın abiler nasıl böyle bir sorun olabilir ya?
Böyle durumlar da firmalara ceza verilmezse firmalar bunu yapmaya devam eder. Neden haksız oldukları konuda sessiz kalmıyınca drama queen ilan ediliyoruz?
Çok eskiden silinmesi gereken fotoğraflar açığa çıkıyor. 2hafta önceden değil bu fotoğraflar daha eskiden. Üstüne böyle bir durum 2haftadır bilinmesine rağmen hâla açıklama yapmıyorlar sadece güncelleme getiriyorlar. Üstüne Google kötü yaptı diye bu Apple'ı haklı yapmaz. Biri yanlış yapıyor diye niye diğerini görmezden gelelim.
Silinmesini istediğin fotoğraflar hâla Apple'ın sunucularında duruyor. Üstüne size durup durmadığı hakkında bilgi vermiyor siz sildiğinizi sanıyorsunuz. Bunun hakkında ikna edici bir açıklama yapmaları lazım. Yapamıyorlarsa ceza almaları lazım.
Internete bağlı herhangi bir cihazda yaptığın hiçbir şeyi tamamen silemezsin. Bunu bildiğini varsayıyorum. Sildiğini zannedersin sadece. Kaldı ki veri toplama izinlerini kullandığın herhangi bir markanın herhangi bir ürününde o okumadığın sözleşmelerde veriyorsun. Ceza falan almaz yani her şey senin rızan dahilinde. En basitinden dikte kullanırken bile ses verilerinin depolanmasına izin veriyorsun. Yapay zekalar nasıl gelişti sanıyorsun? Hep bu veriler sayesinde. Bi günah keçisi Apple değil yani. En büyük veri toplayıcısı Google'a yükselin. Amiş toplulukları gibi teknolojiden uzak bir hayat yaşamak istiyorsan da sen bilirsin, o zaman internette gizlilik sorunun olmaz.
Böyle durumlar da firmalara ceza verilmezse firmalar bunu yapmaya devam eder. Neden haksız oldukları konuda sessiz kalmıyınca drama queen ilan ediliyoruz?
Apple gereğini yerine getirmiştir. Ayrıca ceza verilmesin dediğim yeri ss atmanı rica ediyorum senden. Benim buradaki sitemim senin "yuh be arkadaş nasıl böyle bir şey olabilir bu çok ama çok ciddi bir sorun" yorumunu yapman.
Internete bağlı herhangi bir cihazda yaptığın hiçbir şeyi tamamen silemezsin. Bunu bildiğini varsayıyorum. Sildiğini zannedersin sadece. Kaldı ki veri toplama izinlerini kullandığın herhangi bir markanın herhangi bir ürününde o okumadığın sözleşmelerde veriyorsun. En basitinden dikte kullanırken bile ses verilerinin depolanmasına izin veriyorsun. Yapay zekalar nasıl gelişti sanıyorsun? Hep bu veriler sayesinde. Bir günah keçisi Apple değil yani. En büyük veri toplayıcısı Google'a yükselin.
Bu durum doğru mu? Zamanında Google ve Meta bu konular yüzünden ceza aldılar. Varsa bir ihlal Apple ceza almalı. Bu durum diğerleri yapıyor diye onu masum yapmaz. Diğer sirketler için de geçerli bu. Açığa çıktığı zaman ceza almalılar. Buna sessiz kaldığımız için zaten bunları yapabiliyorlar.