Apple, Siri Verilerinin Pazarlama için Kullanıldığı İddialarını Reddetti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Techolay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 126
Makaleler
5

Apple, Siri verilerinin pazarlama amacıyla kullanıldığı ve üçüncü taraf ajanslara aktarıldığı iddialarıyla karşı karşıya kaldı. Suçlamaları kesin bir dille reddeden Apple, Siri tarafından toplanan verilerin reklam amaçlı kullanılmadığını ve sistemin iddia edildiği şekilde çalışmadığını vurgulayarak şirketin kullanıcı gizliliğine olan bağlılığını yineledi. Apple, Bu Verilerin Yalnızca Sanal Asistanın Geliştirilmesinde Kullanıldığını Belirtiyor Apple, Siri’nin yanlışlıkla kaydettiği konuşmaları…

Devamını Oku: Apple, Siri Verilerinin Pazarlama için Kullanıldığı İddialarını Reddetti
Kaynak: Techolay

"Şirket, bu verilerin yalnızca asistanı geliştirme gibi amaçlarla kullanıldığını ve bu özelliğin de varsayılan olarak kapalı olduğunu vurguladı. Kullanıcıların tercihine bağlı olan bu özellik, isteğe bağlı olarak etkinleştirilebiliyor."

İşte Apple böyle bir firmadır. Google ile karıştırmayınız. Asıl veri tüccarı Google ve Android tarafıdır.

İşte Apple böyle bir firmadır. Google ile karıştırmayınız. Asıl veri tüccarı Google ve Android tarafıdır.

Biz de (mesela ben) Android'i çok aşırı severek kullanmıyoruz hocam. IOS'un tek alternatifi olduğundan mecbur gibi bir şeyim. Ben hiçbir Google uygulaması zaten kullanmıyorum. Ama IPhone'a herkesin maddi durumu yetmiyor ve ayrıca iOS Android'den daha kısıtlı bir sistem. Mesela Discord ve Roblox yasaklandı. İnternetten APK indirip VPN'le girmek mümkün ama IPhone'da daha çok uğraşılıyor.

APK yüklemek isteyen Android kullansın ama benim gözümde APK dediğin şey güvenlik riskidir tamamen. Kişisel bilgilerimi barındırdığım, bankacılık işlemlerimi vs yaptığım telefonuma asla resmi olmayan yollardan uygulama sokmam.

Demek istediğim "Android harika bir sistem" falan diye düşünmüyorum ama Android ve IOS dışında 3. bir alternatif henüz maalesef yok. O yüzden mecbur Android kullanıyorum.

Demek istediğim "Android harika bir sistem" falan diye düşünmüyorum ama Android ve IOS dışında 3. bir alternatif henüz maalesef yok. O yüzden mecbur Android kullanıyorum.
Tercihlere ve taleplere sonsuz saygı duyulması gerekir. Dediğin gibi, keşke daha fazla rekabet olsa rekabet her zaman tüketiciye yarar ama bu koşullarda çok zor. Umarım bir gün bir marka bu atılımı yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…