Apple ürünleri nasıl yazılır? Küçük hatırlatmalar

EsatKa

Üstün
Makaleler
45
Selamlar, bugün sizlere Apple’ın ürünleri hakkında kısa hatırlatmalar yapacağım.
  • “İOS” değil, “iOS” (“i” harfi küçük yazılır.)
  • “İPhone” veya “IPhone” değil, “iPhone” (“i” harfi küçük yazılır.)
  • “Homepod” değil, “HomePod” (“P” harfi büyük yazılır.)
  • “Airpods” değil, “AirPods” (“P” harfi büyük yazılır.)
  • “Macbook” veya “macbook” değil, “MacBook” (“M” ve “B” harfleri büyük ve bitişik yazılır.)
  • “IMac”, “İMac” veya “imac” değil, “iMac” (“i” harfi küçük, “M” harfi büyük
  • “HomePod Mini” değil, “HomePod mini” (“mini” kelimesi küçük yazılır.)
  • “IPad” veya “İPad” değil, “iPad” (“i” harfi küçük, “P” harfi büyük yazılır.)
  • “iPhone se” veya “iPhone Se” değil, “iPhone SE” (“SE” yani “Special Edition” kelimesi büyük harflerle yazılır.)
  • “magsafe” veya “Magsafe” değil, “MagSafe” (“M” ve “S” harfleri büyük ve bitişik yazılır.)
  • “airtag” veya “Airtag” değil, “AirTag” (“A” ve “T” harfleri büyük ve bitişik yazılır.)
  • iPhone serisinde de HomePod serisinde olduğu gibi “mini” modeller küçük harfle yazılır, “iPhone 13 mini” gibi.
  • iPad’lerde de HomePod ve iPhone’larda olduğu gibi “mini” serisi küçük harflerle yazılır. “iPad mini (5. Nesil” gibi.
  • Mac serisinde de “mini” serisi küçük harflerle yazılır. “Mac mini” gibi.
Genel olarak bu kelimelerin yazılışlarında hatalar yapılıyor, yapmayın. Bu kadar.

Son düzenleme:
Açıldıktan yarım saat sonra tamamen unutulacak, raflara bile kalkmadan kimsenin bakmayacağı bir konu olacak. Yine de uğraşılmış.

Bunun böyle olacağını bende düşündüm ancak yine de forumda dursun istedim. En kötü ara sıra aklıma geldikçe öne çıkarırım.

@ZCPS21
Sakin hocam, sadece forumda bu ürünlerin yazımında fazla hata yapılıyor diye böyle bir konu açayım dedim. Ayrıca evet Türkçe yüzeysel olarak kolay ancak detaylı öğrenildiğinde oldukça zor bir dil haline geliyor.

Geri
Yukarı Alt