iPhone ve Mac aldım, pişman oldum, Mac'i 2 ay sonra takasladım iPhone'u da 4 yıl kullanıp Android'e geçtim. Kıstasımız ömürse evimde Lenovo Thinkpad var, 18-19 yıllık falan, hala çalışıyor. Reisi Home-server yaptım. Kıstasımız format atmamaksa eski ev arkadaşım iyi bir örnektir. Aldığı zamandan beri -ki 2 yıl oldu- elektrik kesintileri dışında bilgisayarını kapatmadı bile
Kısaca param da var deneyimim de var. Bedavaya alma şansım da vardı, şirketimiz sağ olsun isteyenlere 32 GB RAM'li MacBook Air aldı. Ben Thinkpad'imle mutluyum. Apple ürünlerinin fiyatlarını kesinlikle hak etmediğini, fiyat konusunun dışında işimi de yavaşlatacağını düşünüyorum.
Senin işin için, kullanım şeklin için, beklentilerin için en iyisi Mac'dir, onun için değildir. Normal bir şey.
Ama herkesin Apple almak isteyip de alamadığı gibi bir inanç direkt aşağılık kompleksine çıkar ki diğer arkadaşın "enayi" derken asıl kastettiği bu düşünce biçimi diye anladım ben. Düşünce şeklini değiştirmen naçizane bir tavsiyem olur.