Apple Watch 11 GPS'in performansı nasıl?

Merhaba, şu an Xiaomi Watch 2 Wear OS kullanıyorum. Bisiklet kayıtları ve navigasyon olarak GPS performansından memnunum. Apple Watch Series 11 memnun eder mi GPS performansı açısından?

Şu tablo biraz düşündürdü. Çift bant, tek bant; L1+L5, sadece L1 vb performansı o kadar etkiliyor mu? GPS olarak Xiaomi'yi aratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Apple Watch Xiaomi'yi aratmaz. Optimizesi sayesinde temiz rotasyon çizebiliyor. Series 11 memnun eder kısaca. Eğer imkan varsa Ultra serisine bakın daha gelişmiş düzeyde GPS sistemi. Fakat Series 11 üzmez sizi.

Apple Watch Xiaomi'yi aratmaz. Optimizesi sayesinde temiz rotasyon çizebiliyor. Series 11 memnun eder kısaca. Eğer imkan varsa Ultra serisine bakın daha gelişmiş düzeyde GPS sistemi. Fakat Series 11 üzmez sizi.
Series 11 üstüne çıkamam hocam, Ultra'da problem yaşamayacağımı ben de biliyorum o da çift bant çünkü Xiaomi gibi ama fiyat farkı çok.

Apple Watch 11, Watch 2 Wear modelinden geri kalmaz. Kağıt üzerinde L1 ve L5 frekans bandı her ne kadar önde olsa da farkı hissettirmez.

Bunların yerine saat olarak Garmin, Suunto alacak olsaydınız direkt bu saatleri almanızı tavsiye ederdim. Sadece bisiklet için düşünüyorsanız eğer Garmin Edge kovalamanızı tavsiye ederim. Henüz bisiklet sporunun başındaysanız eğer bu kol saatleri yeterli gelmez.

Hocam başka bir forumda da konu açmıştım orada not düşmüştüm burada düşmemişim şöyle alıntılayayım.
"Apple Watch kullanım olarak tatmin eder mi? GPS takibi önemli. Bisiklet ve Strava için de kullanacağım günlük kullanım haricinde. Aslında Garmin saatler daha hoş bisiklet için ama malum 50 bin liradan başlıyorlar. Şu anda Xiaomi Watch 2 WearOS bir saat kullanıyorum ama WearOS çok sevmedim, stabil ve akıcı hissettirmiyor. Belki Xiaomi olduğundan olabilir. Samsung Watch 6 da WearOS ama daha stabil ve akıcı bir deneyim sunuyor gibi geliyor bana dışarıdan. Kısacası WearOS'tan geçince gerçekten değecek mi, aslında öneriden ziyade fikrinizi de soruyorum Watch hakkında. Yazılımsal olarak sağlıklı mı, GPS verileri düzgün mü?"
"Strava önemli. Ayrıca Apple Watch alırsam kadans sensörü de alıp watch bağlayacağım. iPhone'u da gidona takınca anlık verileri alabileceğim. Anlık hız ortalama hız nabız kadans vb görebileceğim yol bilgisayarı gibi. Başka ne veri kalıyor alamadığım? Power metre harici aklıma bir şey gelmiyor o da maliyetli olduğundan yapmayacağım."
Bu şekilde hocam, hobi amaçlı yol bisikleti yapıyorum ve Garmin yol bilgisayarı veya Garmin saat gibi bisiklete özgü bir şeye o kadar bütçe ayıramam. Gündelik de kullanacağım için ve özellikle düşme algılama vb özellikleri için Apple Watch'a çok ısındım.

"Apple Watch kullanım olarak tatmin eder mi? GPS takibi önemli. Bisiklet ve Strava için de kullanacağım günlük kullanım haricinde.
Bu sporu hobi amaçlı yapıyorsanız evet, kısmen tatmin eder. Fakat işin içerisine kadans, powermetre ve doğru nabız ölçümü gibi detaylar girecekse orada yeterli olmaz.

Strava kullanan adam KOM kovalar, segment belirler ve buna bağlı olarak rekabet etmek ister. Watch 11 bu noktada sensörlerle ne kadar sağlıklı çalışır o konuda yorum yapamam. Ancak size segment takip ettirmez ve kendinizle yarışamazsınız.

Watch 11 kullanıyorum. Koşu dışında deneyimlemedim. Sensör uyumluluğunu bilemiyorum fakat sorun yaşatmayabilir. Dediğim gibi; bu işi profesyonel anlamda yapmak ve gelişmek istiyorsanız yeterli olmaz.
Elcobilmarket üzerinden fiyatlarına bakın yine de. Giriş seviyesi Egde cihazları Bundle ya da tek cihaz olarak bulabilirsiniz. İkinci el de değerlendirilebilir. İleride sensörleri satın alırsınız.

WearOS daha akıcı evet, fakat Watch 11 kullandıktan sonra aradaki farkı unutursunuz. Benzer durumu telefonu kullanıp değiştirenler de yaşamıştır.

Hocam Strava'yı kendimi takip etmek, ne yapmışım görmek ve sosyal medya amacı ile kullanıyorum. Sensör eşleştiriliyor o konuda sorun yok, Bluetoothlu sensörlerle oluyor.
WearOS daha akıcı derken, ben Samsung Xiaomi farkı olarak demiştim. Siz direkt WearOS watchOS'tan akıcı mı diyorsunuz? Bu arada şarj olarak 10 saat çıkarır mı 100-0 şeklinde. Bluetooth, GPS vb kullanırken. iPhone'u gidona takıp kadans sensörünü de bağlayınca amatör bir yol bilgisayarı seviyesinde olacak. Hız GPS verisi yeterli, kadans zaten sensör, nabız Watch'un doğruluk oranı yeter bana çok ince doğrulukta verilere ihtiyacım yok. Powermetre zaten iyice üst seviye kalıyor ona gerek yok. Yol bilgisayarına yüksek bir bütçe ayırmaktansa bu daha mantıklı benim için. Hem günlük kullanabileceğim eşyalar.

Hocam Strava'yı kendimi takip etmek, ne yapmışım görmek ve sosyal medya amacı ile kullanıyorum. Sensör eşleştiriliyor o konuda sorun yok, Bluetoothlu sensörlerle oluyor.
O halde işinizi görür, Garmin Egde özellikleri daha çok hastalık seviyesinde sürücüler için.
WearOS daha akıcı derken, ben Samsung Xiaomi farkı olarak demiştim. Siz direkt WearOS watchOS'tan akıcı mı diyorsunuz?
Evet, WearOS daha akıcı dedim. Android bu konuda önde fakat Xiaomi ile arasındaki farkı deneyimlemedim.
Rahatlıkla şarjı o süreleri çıkarır. Ultra’yı saymazsak Watch modellerinden biraz daha iyileştirme oldu ancak hâlâ iyi sayılmaz. Sonuç olarak bu saat GPS verilerini doğru şekilde verir, sensörlerle de uyumlu olursa dediğiniz gibi gayet yeterli. Saat içerisinde teknik olarak bakmak istediğiniz yerler olursa yazın lütfen, haberleşelim.

Hocam bisiklete ilgili gibi duruyorsunuz. Sürüyor musunuz şu an? Gerçi denemedim dediniz saatte bisiklet aktivitesini ama sürüyorsanız belki bilgisayarınız vb vardır? Strava kullanıyorsanız (tabii isterseniz) ekleyebiliriz birbirimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…