Apple Yeni M4 Çipini Tanıttı: iPad Pro’larda Devasa Performans Artışı Görülecek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Techolay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 199
Makaleler
5

Apple, yeni iPad Pro modellerinde M3’ü kullanmak yerine, bütün bir nesli atladı ve yeni iPad Pro’ları için M4 adı verilen yepyeni bir silikon tanıttı. Şirket bu kez TSMC’nin ikinci nesil 3nm sürecinden yararlandı. Belirtelim, bu teknolojinin yaklaşmakta olan A18 Pro için de kullanılacağı bildiriliyor. Bunlara ek olarak yeni Apple Silicon, gelişmiş yapay zeka performansı sunmak…

Devamını Oku: Apple Yeni M4 Çipini Tanıttı: iPad Pro’larda Devasa Performans Artışı Görülecek
Kaynak: Techolay

Benim anlamadığım yeni Pro serisinde hem Ultra Geniş kamerayı kaldırmışlar. Hemde Mikrofon sayısını düşürmüşler. Eski modellerde 5 adet mikrofon vardı. Bu yeni modelde 4 adet mikrofon var. Ayrıca Smart Keyboard Folio desteği ve GSM/EDGE de kaldırılmış. Pil performansında da her hangi bir yenilik yok. Daha çok performans ve ekrana önem verilmiş bu modelde.

Haberde ilk alt başlıkta “M4, mesh shading ve donanım hızlandırmalı ışın izleme destekleyen bir GPU'ya sahip ilk Apple Silicon oldu” denmiş ama bu teknolojiler M3 işlemcide de yok muydu? Ben mi yanlış hatırlıyorum?

Evet bir yanlışlık var herhalde.

Yine çok iyi hazırlanmış bir tanıtım videosuydu, geçişler ve müzikler harika. Her seferinde çok beğeniyorum. M4 işlemcilere gelirsek böylesine güçlü işlemcilerin mobil cihazlara geliyor olması inanılmaz. Resmen bir tablet şu anda piyasadaki bilgisayarların içinden geçiyor performans olarak. Klavye ve trackpad ile zaten bir bilgisayara dönüşüyor neredeyse. Kurgu murgu ne varsa yapabiliyorsun. Kalemin yeteneklerine ise ayrıca bayıldım.

Event’i ilk kez merak edip tamamen izledim, gerçekten çok iyi görünüyor. M3 MacBook kullananlar üzgün iPad’in Death Stranding ve Resident evil gibi oyunlarda performansını çok merak ediyorum.

Gerçekten event çok uğraşılmıştı. Apple’ı çoğu yönden çok eleştirsem bile bu yanlarına hiç bir şey diyemem. Baştan savma değildi, abartılı şekilde iyiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…