Makaleler
5
Apple-Bu-Yilin-Sonlarina-Dogru-Yeni-MacBook-Pro-Serisi-Icin.jpg

Apple, 11 inç ve 13 inç iPad Pro modelleri için tanıttığı M4 çipinin TSMC’nin ikinci nesil 3nm süreciyle üretilen ilk çip olduğunu duyurmuştu. Bu çipin, yılın ilerleyen dönemlerinde çeşitli Mac modellerinde de kullanılacağı bildiriliyor. Yeni raporlara göre M4, Mac mini ve iMac sürümlerinde yer alacak. Ayrıca Apple’ın M3 MacBook Pro modelinde yaptığı gibi M4 Pro…

Devamını Oku: Apple, Yeni MacBook Pro Serisi için M4, M4 Pro ve M4 Max Çiplerini Hazırlıyor
Kaynak: Techolay

Tamam her yıl yeni ürünler çıkartmak zorundalar ancak bana kalırsa bu M işlemcilerin tadı kaçtı. Şu anda i5, i7 veya i9 işlemcili MacBook'lar hala yeterliyken, M1 çipli MacBook'lar hala çok güçlüyken M3, M4 çipli MacBook'lar biraz gereksiz. Şimdi Blender, After Effects falan diyenler olacaktır ancak dediğim gibi bu tarz nispeten ağır işler için bile i9 veya M1 çipli bir MacBook hayli hayli yeterli hala daha. Şahsen M3 Pro, M3 Max gibi çiplere sahip MacBook'ları alan insan sayısının bir elin parmağını geçtiğini düşünmüyorum.

Tamam her yıl yeni ürünler çıkartmak zorundalar ancak bana kalırsa bu M işlemcilerin tadı kaçtı. Şu anda i5, i7 veya i9 işlemcili MacBook'lar hala yeterliyken, M1 çipli MacBook'lar hala çok güçlüyken M3, M4 çipli MacBook'lar biraz gereksiz. Şimdi Blender, After Effects falan diyenler olacaktır ancak dediğim gibi bu tarz nispeten ağır işler için bile i9 veya M1 çipli bir MacBook hayli hayli yeterli hala daha. Şahsen M3 Pro, M3 Max gibi çiplere sahip MacBook'ları alan insan sayısının bir elin parmağını geçtiğini düşünmüyorum.
Her yeni nesilde 3D performansını inanılmaz artırıyorlar. Oyunlar için de daha optimize hale geliyor işlemciler. Tadı kaçmadı bence aksine daha yeni başlıyor. Daha üç nesil gördük şimdiye kadar, hiçbir şey diyebiliriz.

Her yeni nesilde 3D performansını inanılmaz artırıyorlar. Oyunlar için de daha optimize hale geliyor işlemciler. Tadı kaçmadı bence aksine daha yeni başlıyor. Daha üç nesil gördük şimdiye kadar, hiçbir şey diyebiliriz.

Evet biliyorum, her nesilde performans ve verimlilik inanılmaz derecede artıyor ancak mesajımda dediğim gibi, aşırı aşırı profesyonel bir kullanıcı dışında bu artış hiçbir kullanıcının umurunda/işinde değil. Oyun optimizasyonu konusunda da katılıyorum, özellikle de şu son 1-2 nesildir Mac'ler oyun konusunda oldukça gelişti ancak direkt olarak Mac donanımı üzerinden çalıştırıp oynayabileceğiniz oyun sayısı hala bir elin parmağını geçmemiş bir seviyede. Oynanabilen oyunlarda zaten en fazla 30 FPS falan oynanabiliyor. Aşırı da bir performans yok yani hala daha.