Apple'ın büyük dil modeli Google'ın altyapısında çalışacak!

Mark Gurman'ın paylaştığı bilgiye göre Apple chatbot yapmaya girişti. Apple, iOS 27 ile Siri'yi gelişmiş bir sohbet botu yapacağı haberleri çıktı. Ancak kendi veri merkezi yerine Google'ın bulut bilişim sistemini kullanacak. Gemini tabanlı yapay zekâ modellerini kullanacağı ifade edildi.

Hahahhahahaha yine Apple yine söylediği sözlerin arkasında duramama. Daha geçen demiyor muydu bunlar yok şu anki dil modelleri kötüde gerçek insan gibi davranmıyorlar falan filan diye.

Bir başka örnek, Microsoft tarayıcı konusunda pes edip Chromium altyapısına geçmişti. Ben şahsen bir firmanın, bir konuda farklı bir firmadan yararlanmasına olumlu bakıyorum. Eğer Microsoft, kendi motorunu geliştirmeye devam etseydi Edge çok berbat bir tarayıcı kalacaktı.

Apple bu işi pazarlama konusunu kesin Google'dan iyi yapacak. Yakında çevrede Siri şöyle iyi böyle iyi diye gezen insanlar görürüz.

Apple bu işi pazarlama konusunu kesin Google'dan iyi yapacak. Yakında çevrede Siri şöyle iyi böyle iyi diye gezen insanlar görürüz.
Yapay zeka denildiği zaman Google bana göre daha üstün. Mesela maillerimizi bile okuma hakları var. Mesela Drive'daki veriler bile okunuyor.

İnsan okumuyor ama yapay zeka okuyor. Ne kadar bilgi satarsa satsın Google'a bağımlıyız.

Aslında yapay zekanın bu kadar çok şeyi yapabilmesi buna izin vermek biraz sakıncalı bir durum. Ben şahsen Gemini için sadece YT Music erişimi veriyorum.

Hahahhahahaha yine Apple yine söylediği sözlerin arkasında duramama. Daha geçen demiyor muydu bunlar yok şu anki dil modelleri kötüde gerçek insan gibi davranmıyorlar falan filan diye.
Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş.
Apple ulaşamadığı yapay zekaya 'bu insan değil' dermiş.

Apple'ın yapay zeka konusunda diğer firmalardan geri kaldığı ortada. Böyle taşıma sularıyla değirmeni döndürmeye çalışacaklarına Anthropic gibi bir yapay zeka firmasını satın alıp bünyelerine katmaları çok daha yerinde olur. Claude gibi bir ürünün Siri ile birlikte çalıştığını görmek ve en önemlisi dışarıya bağımlı olmadan bunu yapabilmek eminim hem kendileri tarafından, hem de kullanıcıları tarafından çok olumlu karşılanırdı.

Marketing konseptine şekil veren bir firma. Aynen dediğin gibi olur, son kullanıcının umurunda olan şeyler değil bunlar. Sen ben biliriz o kadar o da kaideyi değiştirmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…