Arabada yavaşlarken önce debriyaja basıp sonra frene basmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan III. Osman
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 887

Hocam ben ehliyet sınavında da bu yöntemle ani fren yaptım. Gayet iyi durdum. O dengeyi ayarladığında ani frenlerde de bir sorun olacağını sanmıyorum. Tabii hiç başıma gelmedi orası ayrı.

Bazı durumlarda debriyaja önce basarsan araç ivmeleneceği için hızlanabilir bu durumda araç kontrolünün dışına çıkma ihtimali daha yüksek. Özellikle ani bir frenleme durumunda araç daha uzun mesafede duracaktır.

Kısaca durmaya yakın devir diplerdeyken debriyaja basmalısın.

İlk önce frene basıp sonra debriyaj+fren yapmak daha iyidir.

Ben de araba sürerken böyle yapıyorum.

Arabaya tek zararlı şey debriyaj kullanımı.
Ne kadar az debriyaj o kadar uzun ömür demek.
Debriyaja bastığınız zaman baskı balata denilen şanzıman aynası birbirine yapışır. Debriyajın üzerinde ayağınızı ne kadar fazla tutarsanız veya debriyajı ne kadar sık kullanırsanız o kadar kısa sürede baskı balata biter.
Bu nedenle debriyajı az kullanmaya çalışın.
Işıklarda önce motor freni ile yavaşlamaya başlayın ve daha sonra aracı boşa alın ve komple durun.
Böyle kullanırsanız hem debriyaj baskı balatasının ömrünü, hem de fren balatasının ömrünü uzatırsınız. Akü ve diğer aktarım organlarının da rejenerasyon yapmasını sağlarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…