Araç almak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rep
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 265
  • Etiketler Etiketler
    araç
Bütçe
400.000 TL

Rep

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, şimdi 400-405 bin arası (hepsi altın olarak duruyor) bütçem var ama araba alayımı almıyayımı kararsız kaldım. Ayrıca yaşım ehliyete de yetmiyor 9 ay sonra girebiliyorum. Şimdi aklımda Aveo 1.3 var ama onların da fiyati 470-550 arası değişiyor. Bu paraya alabileceğim en yüksek model en donanımlı araba benim de çok hoşuma gitti. Sizin de önerilerinizi bekliyorum sizce alınır mı? Ne yapmalıyım vs tüm önerilere açığım.

Ayrıca bunu da ekleyeyim yaz ortasına kadar çalışıp daha iyi yüksek model araba alma olasılığım var mı? Ve şu an bir işte de çalışmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Altının ilerleyen zamanlarda daha da artması muhtemel ehliyet alacak yaşa geldiğinde bozdurup alırsan mantıklı olur. Yaz ortasına kadar çalışıp aldığın parayla yine altın vb. gibi yatırım yaparsan daha iyi yüksel modedl araba alma olasılığın artabilir.

Araba yatırım aracı değil maalesef ki. Eğer araba kesin olarak lazım değilse şimdilik alma, altının da ne olacağı belli değil. Elbette yatırım tavsiyesi değildir.
Hocam alıp bayağı kullanıcam aslında ama bu altın yüzünden ne yapacağımı sasirdim

Evet buda mantıklı geldi bana zaten ailemle yaşıyorum maaşın hepsi bana kalıyor buda büyük avantaj

Altında dursun hocam, otomobil yatırım aracı değildir. İleride altın çıktığı zaman daha iyi bir araba için paran yeter muhtemelen, altın bayağı yükselişte çünkü.

Altinin fiyati şu an Trump denen bir gerzegin agzindan cikan kelimelere dayaniyor. Dolayisiyla risk alacaksin veya almayacaksin.

Kesinlikle risk. Ama zaten bir kazanç varsa onu başka ihtiyaç olan bir şeyinizi alıp onu gidermek bence fazla da risk olmaz. Altın hayvan gibi çıkmış zaten. Şu an biraz düzeltme yaşamış. Yüzde 8 9 civarı. Böyle bir durumda kesin daha fazla yükseleceğini kimse söyleyemez.

Yani altın yükselebilir diye araba almamak düşünülüyorsa eğer düşme ihtimalini de göz önünde bulundurmalısınız. Ne olacağını da kimse bilemez şu an. Ancak deli gibi çıkmış bir altın var karşımızda.

Bu durumda arabanın ne kadar ihtiyaç veya almak için ne kadar arzulanan bir nesne olduğuna göre durum değişiyor. Henüz ehliyette yok.

Çok düşükten alındıysa zaten ufak düşüşlerin çok bir etkisi olmayabilir.

Evet araba yatırım aracı değil ancak bazen bizim gibi ülkelerde olabiliyor ama bu amaçla alınmaz çok denk gelirse o da şansa bağlı olsa gerek. Tıpkı evler gibi 2021 aralığında ve onun öncesinde alanlar şanslıydı. Tabii ev araba aynı şey değil ama doların birden artmasıyla neler yaşadık hepimiz biliyoruz.

Özetle ihtiyacın varsa ve istiyorsan bence araba al. Altın yükselse bile araba fiyatları aynı mı kalacak sanki. Ayrıca çok yükselmiş altın var karşımızda. Belki yüklü bir vergi yine kitlerler fiyatlar daha fazla yükselebilir bile. Kim bilir.

Bu öngörüleri yapmak ekonomistlerin bile bilemeyeceği bir şey olması sebebiyle bir şey isteniyorsa alınmalı diye düşünüyorum. Ama ehliyetsiz kullanılmamalı tabii ki.

Altından devam. Araba işi çok acil değilse.
Altın, alacağın arabaya kıyasla uzun vadede kat kat daha fazla kar ettirecek.

Araba fiyatları aynı oranda artmıyor.
Arabanın maliyeti ve beraberinde getirdiği düzenli giderleri değer artışıyla kafa kafaya.
Eğer 2015 sonrası ve ortalama 150bin kilometrenin altında bir aracın yoksa kar etmen imkansız.
Eski araçların git gide değeri düşüyor. Sıfırına göre neredeyse hiç değer kazanmıyor...

EK: Yatırım tavsiyesi değildir.

Son düzenleme:
Şu an bir işte de çalışmıyormuşsun zaten. CQBB'nin dediği mantıklı. Ekstra giderleri de olacak. Ehliyet yaşı henüz gelmediyse muhtemelen bir hevesle alma düşüncen olabilir. Bence biraz daha sabırlı olup para biriktirmek mantıklı olabilir bu durumda. Biriktirirken hangi yatırımı kullanmak lazım. Belki ayrı yatırımlar (sepet mantığı) düşünmek daha iyi olabilir artık o işin yatırım risk tarafı. Gidişat global bir ton şeye bağlı. Yani şunda kal şunu al şunu biriktir demek yatırım tavsiyesine giriyor aslında. Ben o sorumluluğu en yakınım için bile almıyorum.

Görüyorsunuz altını nasıl çakıyorlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…