Araç jantını fabrikasyona çevirmek mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xBN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 218
  • Etiketler Etiketler
    orjinal
Araç neydi hocam. Uzun yol yapıyor musunuz? Yoksa sık sık şehiriçi kısa mesafede mi kullanıyorsunuz? Beklentiniz konfor mu yoksa yol tutuşu mu?

Araç Uno 70s, uzun yol yapıyorum. Beklentim konfor da olsa iyi olur, viraj tutumu önemli.

Araç Uno 70s, uzun yol yapıyorum. Beklentim konfor da olsa iyi olur, viraj tutumu önemli.
Viraj ve yol tutuş beklentisi varsa taban genişliğini yüksek tutmakta fayda var. Taban genişledikçe yol tutuşu artar, direksiyon sertleşir bu da şehir içinde manevralarda ekstra güç sarfetmek demektir. Sizi 13' kara jant + 175 70 R13 lastiklerin tatmin edeceğini düşünüyorum. Bence bu ebatı denediğinizde nokta atışı olduğunu anlayacaksınız.

Bu ebatı da aracım için uygun, gayet iyi. Sizce 14'ten orijinale dönmek bana iyi olur mu?

Bu ebatı da aracım için uygun, gayet iyi. Sizce 14'ten orijinale dönmek bana iyi olur mu?
Kesinlikle 13'e dönmelisin. Konfor, yakıt, yokuş performansı gibi gibi birçok konuda artısı olacaktır. Özellikle konfor bariz değişecek. Kara jant ile daha da iyi olur.

Kesinlikle 13'e dönmelisin. Konfor, yakıt, yokuş performansı gibi gibi birçok konuda artısı olacaktır. Özellikle konfor bariz değişecek. Kara jant ile daha da iyi olur.

Kara jant sıfır bulabilir miyim? Bulabileceğim bir yer var mı, konu açmam lazım mı ki.

Bir de sorum şu, ortalama yaz kış set lastik + jant 32 bin TL tutuyor bu hemen vermek sıkıntı yazlıkları alıp kışın 14 jant yazlık 13 jant olarak yapsam şimdilik sıkıntı olur mu?

Mevcuttaki lastiklerinizin durumu iyiyse bitene kadar kullanın. Bitmeye yakın yada performansından memnun değilseniz şimdi jantlarınızı yıkayıp parlatın, çevrenizde ne kadar jantçı lastikçi, jant+lastikçi varsa hepsine ulaşıp takaslamayı deneyin üzerine bir miktar para ile takaslamaları mümkün olabilir.

Yada jant ve lastikleri parlatıp ilana koyun. O sırada ikinci el tüm sitelerden, jant lastikçilerden kara jant arayışına girin. Jantları bulduğunuzda satın alın ve akabinde lastik siparişi verin. Eski jant lastik takımını da elden çıkarmaya bakın.

13 jant +yazlık takımı çözdükten sonra 2 tane sağlam kışlık alıp kışın önlere takarsınız . Dar bütçede bu yöntem sık tercih edilir.

13 jant +yazlık takımı çözdükten sonra 2 tane sağlam kışlık alıp kışın önlere takarsınız. Dar bütçede bu yöntem sık tercih edilir.

13 jant + yazlık alıp kışlıkları kullanıp sonrasında değiştirsem olur mu? 1 sezonluk 14 jant ve 13 olarak zararı olur mu?

13 jant + yazlık alıp kışlıkları kullanıp sonrasında değiştirsem olur mu? 1 sezonluk 14 jant ve 13 olarak zararı olur mu?
Yol tutuş ve frenleme konusunda risk yaratır. 14 Jant ile işini bitir 13e geç yazlık bakalım yada sende çıkma jant+lastik şeklinde bak. Yazı idare etsin kışa doğru 4 tane kışlık alıp keyfini sürün. Bütçeye göre ilerlemeye devam ederiz.

Şimdi şunu demek istiyorum hepsini değiştirmek maliyetli. Yazlıkları alıp 13 çekip kışlıkları 1 kerelik 14 kant kullanıp 13 jant dönsem olur mu?

Şimdi şunu demek istiyorum hepsini değiştirmek maliyetli. Yazlıkları alıp 13 çekip kışlıkları 1 kerelik 14 kant kullanıp 13 jant dönsem olur mu?
Değişim maliyeti dışında zararı olmaz. Her değişimde muhakkak balans ayarı yaptırmanı öneririm. Ayrıca 13'ten 14'e geçişte bi rot ayarına da baktırmayı ihmal etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…