Çözüldü Arada sırada temiz kurulum yapmak iyi midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba,

Uzun zamandan beri bilgisayara temiz kurulum yapmadım. Ebik gabık dosya kalıntıları vardı. Tek tek silmek yerine direk temiz kurulum yaptım.

Arada bir dosyaları silmek yerine direk temiz kurulum yapmak nasıl olur?

İyi Sosyaller.

Çözüm
Merhaba, temiz kurulum yapmanın bir zararı yoktur. Bildiğiniz gibi sistemdeki her şeyi tamamen temizler ve siz sisteminizi yeniden inşa edersiniz. Eğer vaktiniz ve bilginiz varsa aralıklı temiz kurulum yapabilirsiniz.
Merhaba, temiz kurulum yapmanın bir zararı yoktur. Bildiğiniz gibi sistemdeki her şeyi tamamen temizler ve siz sisteminizi yeniden inşa edersiniz. Eğer vaktiniz ve bilginiz varsa aralıklı temiz kurulum yapabilirsiniz.

Çözüm
Arkadaşın dediği gibi keyfine de yapılabilir yani, şimdi bu konudaki gerçekçi düşünceme geleyim, 2 3 ayda bir yapmanızdan bir fayda görmeniz çok zor, sistemi yoracak kadar dosya birikmesi vs en az 1 yıl sürüyor genellikle. O yüzden yılda 1 kere yaparsanız hem fazla vakit harcamış olmazsınız hem de sisteminiz hep temiz kalır, ben şahsen 1.5 yıl civarı kullanıyorum genellikle. Zaten sistemlerin kararlılığını önemli ölçüde arttıracak sürücüler 1 2 ay gibi kısa sürelerde değişmeyecektir, 1 yıl bence bu işin turnusoludur, güzel bir aralıkla sisteminizi de en mevcut sürücülere kurarsınız, onun dışı rutin ekran kartı güncellemelerine devam edersiniz tabii. Tavsiye ederim.

Hatta temiz Kurulum'u 1 yılda yaparken sisteminiz laptopsa eliniz değmişken termal macun değişimi de yaparsanız komple rahatlar bilgisayarınız. Masaüstünde ani ısı değişimleri ve sıcaklıklar daha az olduğu için daha uzun süre gidebiliyor termaller.

Bence kesinlikle gerekli.
Zamanla sistem yavaşlıyor, açılma kapanma süreleri uzuyor.

Telefon için geçerli mi?
Değil gibi, 4-5 yıldır formatlamadığım cihazım yağ gibi akıyor herhangi bir yavaşlık sezmedim.

Telefonlarda yapı biraz daha basit, açıkçası telefonlarda hafıza dibine kadar tamamen dolmadığı sürece çok bir şey değişmiyor gibi ama yine 1 2 yılda bir yapılsa iyi olur bence.
Katılıyorum, depolama dolduğu zaman ciddi yavaşlamalar oluyor.

Formattan ziyade telefonlarda Hard Reset arada yapılmalı bence. Donanımları tekrar tarayarak daha sorunsuz çalışmaya devam etmelerini sağlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…