Arama motorlarında bekledikleriniz nelerdir?

Yiğit KABAK

Üyecik
Merhaba, arama motorları hakkında kullanıcıların beklentilerini daha iyi anlamak için bir araştırma yapıyorum.

Günlük olarak kullandığınız arama motorlarında sizin için en önemli şeyler neler? Örneğin; sonuçların doğruluğu, hız, gizlilik, reklamsız kullanım, Türkçe içeriklerdeki başarı, yapay zekâ destekli özellikler veya farklı kaynaklara ulaşabilme gibi konularda düşüncelerinizi paylaşabilir misiniz?

Gündelik hayatta kullandığınız arama motoru nedir? Ayrıca kullandığınız mevcut arama motorlarında sizi rahatsız eden noktalar veya eksik gördüğünüz özellikler neler? Yeni bir arama motoru geliştirilecek olsa sizce hangi özelliklere sahip olmalı?

Katılan herkese teşekkür ederim. Vereceğiniz cevaplar geliştirme sürecinde önemli bir yol gösterici olacak.

Google kullanıyorum şu son gelen AI sum özelliği hoşuma gidiyor. Ondan önce duckduck kullanıyordum fakat aradığım şeyleri tam olarak nokta atışı bulamıyordum.

Hız ve net bilgiye ulaşım. Artık tek tek siteleri gezme de kalmadı zaten bir şey arattığımda Gemini en üstte en iyi ve özet cevabı veriyor. Ayrıca Google'daki widget desteği de çok önemli, diğerleri bu kadar gelişmiş değil. Maç sonuçları, lig tablosu, çeviri, döviz vs. her şey var. Sadece arama yapıp siteleri gezmek veya seçmeye gerek kalmadan alışveriş, yerler, videolar vb. sekmeleri ile de her şeye erişebiliyorum.

Son düzenleme:
Yapay zeka desteği harika oldu. Kesinlikle bir arama motoruna soru sorduğumda beklediğim şey bana AI özet sunması. Eskiden neymiş öyle bağlantılar arasından aradığını bulmak işkenceymiş.

Şu anda en iyi arama motoru Google, al mod ile çok farklı bir seviyeye çıktı. Zamanında Brave Search kullanıp e-okul diye arattım, onlarca saçma sahte site çıktı. Doğru bilgiye ve güvenli siteye ulaşmak önemli; Google da bunu iyi bir şekilde yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…