Makaleler
1
Yer
Bootloader
ARC Raiders’ta arkadaşlarla maç arıyoruz; maç bulunuyor ve yükleme ekranına atıyor. Bekliyorum, arkadaşlarım oyuna giriyor ama ben hâlâ yükleme ekranında kalıyorum. Sorunun donanımsal olduğunu düşünmüyorum; çünkü bazen sorunsuz girdiğimde arkadaşlarımdan önce oyuna giriyorum. Bazen de oyun kapanıyor ya da açmaya çalışırken “arka uç hizmetine erişilemiyor, lütfen internete bağlıyken tekrar deneyin” hatasını veriyor. Bu sırada arka planda Discord ve YouTube Music sorunsuz çalışıyor.

Evde AdGuard Home + Unbound DNS sunucum var.

OpenWrt içinde zapret kullanıyorum, kullanmazken de oluyordu.

ISP: Turkcell Superonline FTTB fiber.
Router: OpenWrt x86 laptop → TP-Link Archer AX23 (AP).

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, arkadaşımda da aynı sıkıntı olmuştu birebir anlattığınız gibi. Kullandığı vpn/dns uygulamasından olduğunu farkettik (aslında belirli uygulamaları tünelliyordu). Sanırım oyun bu durumda böyle tepki veriyor. Bir şekilde oyunu hariç tutmak lazım. Kusura bakmayın bilgili değilim bu konularda. Arkadaş o şekilde hariç tutarak veya silerek çözdü. Sorunun kaynağı bu diyebilirim kabaca.

Merhaba, arkadaşımda da aynı sıkıntı olmuştu birebir anlattığınız gibi. Kullandığı vpn/dns uygulamasından olduğunu fark ettik (aslında belirli uygulamaları tünelliyordu). Sanırım oyun bu durumda böyle tepki veriyor. Bir şekilde oyunu hariç tutmak lazım. Kusura bakmayın bilgili değilim bu konularda. Arkadaş o şekilde hariç tutarak veya silerek çözdü. Sorunun kaynağı bu diyebilirim kabaca.

Oyun sunucu adreslerini whitelist aldım fün yaşamadım sorunu adresleri yazarım.