Arch Linux'ta GameSir G7 Pro titreşim motorları Kingdom Come: Deliverance'da çalışmıyor

Ethem Efe 86

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Kingdom Come: Deliverance oynarken çalışmıyor. Steam girdisi ile denedim, devre dışı bırakıp denedim. Yapamadım, maalesef.

Hardware tester gibi sitelerde sorunsuz çalışıyor bu arada, ama bu oyunda bir türlü çalıştıramadım. Bilgisi olan var mı?

Sorunu çözmeyi başardım, sorun GameSir ile alakalı değil, genel olarak XBOX kontrolcüleri içinmiş. Nadiren çalışsada genel olarak çalışmıyormuş, özellikle bluetooth modunda problem yaratıyormuş.

Kingdom Come: Deliverance II gibi yeni oyunlar, kontrolcü desteği ve gelişmiş özellikler için Microsoft'un GameInput API'sini kullanıyor. Ancak Linux/Proton ortamı bu API'yi tam olarak desteklemediği için oyun ile kontrolcü arasındaki titreşim (rumble) sinyalleri düzgün iletilemiyor. gameinput2xinput adındaki bu sarmalayıcı kütüphane, GameInput sinyallerini Linux/Proton'un sorunsuz çalıştırabildiği standart XInput komutlarına çevirerek bu kopukluğu gideriyor.
Sorunu şu şekilde çözebilirsiniz:

1. DLL Dosyasını İndirin: GitHub üzerindeki gameinput2xinput projesinden gameinput2xinput.dll dosyasını indirin.
  2. Dosyayı Doğru Klasöre Atın: Steam'de oyun dosyalarına göz atın ve şu dizine gidin:
    Bin/Win64MasterMasterSteamPGO/
    İndirdiğiniz dosyayı buraya atıp adını gameinput.dll olarak değiştirin (KingdomCome.exe ile aynı klasörde olmalı).
  3. Başlatma Seçeneği Ekleyin: Steam'de oyunun özelliklerine girip Başlatma Seçenekleri kısmına şunu yazın:

WINEDLLOVERRIDES="gameinput=n,b" %command%

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…