Arch Linux'ta sürekli ekran gidiyor

keemal

Başarılı
Birkaç dakikada bir ekran gidiyor ve geri geliyor. Klavye takılı kalıyor. KDE Plasma kullanıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? İlk başlarda çok problem olmuyordu fakat şu an çok sinir bozucu olmaya başladı.

Birkaç dakikada bir ekran gidiyor ve geri geliyor. Klavye takılı kalıyor. KDE Plasma kullanıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? İlk başlarda çok problem olmuyordu fakat şu an çok sinir bozucu olmaya başladı.
bana da aynısı oluyordu genelde bir şeyi tam ekran yaptığım da oluyordu (genelde) sonrasında endeavour os'a geçiş yapmıştım sorun çözülmüştü

Herhangi bir şey yapmaya çalıştığımda sürekli hata veriyordu. 2-3 defa tekrar kurdum fakat düzelmedi.

Garip. Bu arada endeavour OS'a geçtiğimde sorun düzeldi dedim fakat saf Arch'da o sorunu yaşıyordum ve yanlış hatırlamıyorsam ekran kartımın driverını kurduktan sonra yaşıyordum o sorunu. Yaklaşık 7 - 9 ay önce kurmuştum Linux o yüzden çok hatırlayamıyorum. Normal de biraz eski sürüm ile geliyordu yanlış bilmiyorsam yeni sürüme güncellediğimde ekran gidip geliyordu sürekli, ayrıca yeni sürüme Update ettiğim de 144Hz falan da yapamıyordum çok sorun yaşamıştım en son çare Hyprland geçmiştim.

Garip. Bu arada endeavour OS'a geçtiğimde sorun düzeldi dedim fakat saf Arch'da o sorunu yaşıyordum ve yanlış hatırlamıyorsam ekran kartımın driverını kurduktan sonra yaşıyordum o sorunu. Yaklaşık 7 - 9 ay önce kurmuştum Linux o yüzden çok hatırlayamıyorum. Normal de biraz eski sürüm ile geliyordu yanlış bilmiyorsam yeni sürüme güncellediğimde ekran gidip geliyordu sürekli, ayrıca yeni sürüme Update ettiğim de 144Hz falan da yapamıyordum çok sorun yaşamıştım en son çare Hyprland geçmiştim.

Cachy kurabilirim belki ama eski sistemlerde o kadar iyi çalışmıyor diye duymuştum. Manjaro sevmiyorum.

Cachy kurabilirim belki ama eski sistemlerde o kadar iyi çalışmıyor diye duymuştum. Manjaro sevmiyorum.
Manjaroyu neden sevmiyorsunuz hocam ben bir ara geçmeyi düşünüyordum da üşengeçliğimden geçmedim. Daha doğrusu Linux'a geçmeye üşendim oyun vb oynadığım için ve internetim kötü baştan indirmek falan filan çok zor.

Sorununuz X11'e geçiş yaptığınızda da devam ediyor mu?

Denemedim. Birazdan denerim.

Manjaro'yu neden sevmiyorsunuz hocam ben bir ara geçmeyi düşünüyordum da üşengeçliğimden geçmedim. Daha doğrusu Linux'a geçmeye üşendim oyun vb oynadığım için ve internetim kötü baştan indirmek falan filan çok zor.

Hala devam ediyor. Düzelmedi.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt