Çözüldü Arch tabanlı işletim sistemi NVIDIA ve oyunlarla uyumlu mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yener K

Techolay
Kıdemli Moderatör
Makaleler
3
Yer
Kocaeli
Merhaba arkadaşlar, herkese simdiden iyi bayramlar. Aklıma takılan bir konuda sizlere danışmak istedim. NVIDIA ekran kartlı bir sisteme Arch Linux kurulursa Games Pass de dahil tüm oyunlar çalışır mı?
İ5 11600K ve RTX 4060 Tİ 16 GB, R5 3600 ve RTX 2070 Super sistemler bende mevcut.
Bildiğim kadarıyla Steam Deck de Arch tabanlı bir sistem kullanıyor. Yanlışım varsa düzeltin. Gerekirse Dual Boot da yapabilirim.

Çözüm
Merhaba arkadaşlar, herkese simdiden iyi bayramlar. Aklıma takılan bir konuda sizlere danışmak istedim. NVIDIA ekran kartlı bir sisteme Arch Linux kurulursa Games Pass de dahil tüm oyunlar çalışır mı?
İ5 11600K ve RTX 4060 Tİ 16 GB, R5 3600 ve RTX 2070 Super sistemler bende mevcut.
Bildiğim kadarıyla Steam Deck de Arch tabanlı bir sistem kullanıyor. Yanlışım varsa düzeltin. Gerekirse Dual Boot da yapabilirim.
Game Pass olmaz unutun onu. Steam ve Epic Games olur ama.
Game Pass olmaz unutun onu. Steam ve Epic Games olur ama.

Çözüm
i5 11600K ve RTX 4060 Ti 16 GB, R5 3600 ve RTX 2070 Super sistemler bende mevcut.

Game Pass hakkinda olumlu gelismeler olacak gibi, Xbox ve Steam lobileri fantastik bir ittifak kuruyor fakat anlik olarak yok.

Arch sahsen sevmedigim bir distro kirilganligi sebepli fakat uyumludur. Epic oyunlari Custom Launcher'la Proton destegiyle oynarsiniz, Steam zaten imparator.

ProtonDB'ye bakin.

Hayır. Özellikle online oyun konusunda ilerlemeyi bırak gerileme bile oluyor Linux dünyasında. Apex mesela desteğini kesti.

3.parti başlatıcılar (EA App, Ubisoft Connect, Rockstar Social Club vb.) devreye girdi mi Proton ve Wine zattiri zort zort olabiliyor bazen, uğraştırıyor.

İşin içine oyun girdi mi hala dual boot en iyisi.

Hayır. Özellikle online oyun konusunda ilerlemeyi bırak gerileme bile oluyor Linux dünyasında. Apex mesela desteğini kesti.

3.parti başlatıcılar (EA App, Ubisoft Connect, Rockstar Social Club vb.) Devreye girdi mi Proton ve Wine zattiri zort zort olabiliyor bazen, uğraştırıyor.

İşin içine oyun girdi mi hala Dual boot en iyisi.

Down yemis ama maalesef doğru, artilayalim vesselam. Bir arti taraf olarak ise Vulkan sag olsun, DX kullanarak calisan oyunlar bazen daha hizli calisabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt