Elektronik Arctic Liquid Freezer III Pro 360 ARGB sıvı soğutucu TROY karta özel 4.449 TL

TROY karta özel sepette 5.000 TL'ye 1.000 TL indirim mevcut.

İndirimi manuel olarak "TROY1000TL" yazarak da aktif edebilirsiniz.

Peşin fiyatına 6 taksit imkanı da mevcut.

@Ayhan Dönmez Abi, bunun AM5 braketi sıkıntılı mıydı? Bir sorundan söz etmiştin sanki?

Arctic'teki offset braket herkeste olmasa da deneyenlerin %90'ında daha kötü bir soğutma sağlıyor. Bizzat denemiş biri olarak söyleyeyim; denediğimiz tüm sistemlerde montajı ters yapınca sıcaklıklar düştü.

Bunun yerine Corsair Nautilus öneririm; hem daha iyi hem de daha kaliteli bir soğutucu. Ayrıca şunu da söyleyeyim; Arctic, ters montajda dahi radyatör kalınlığına rağmen Cooler Master Atmos II gibi soğutuculara fark atmayı bırakın, gerilerinde kalıyor. Yüksek ses seviyesi de cabası.

Evet bundan bahsediyordum çok tuhaf, fiyat farkı böyleyken Nautilus'a gidilir. Peki ekranlı bir model tavsiye edecek olsanız ne önerirsiniz 9800X3D için? Teşekkür ederim.

Evet bundan bahsediyordum çok tuhaf, fiyat farkı böyleyken Nautilus'a gidilir. Peki ekranlı bir model tavsiye edecek olsanız ne önerirsiniz 9800X3D için? Teşekkür ederim.
Kablolama gibi konuları bir kenara bırakıp sadece performansa bakarsak, kullandıklarım üzerinden şunları söyleyebilirim: Bulabiliyorsanız Nautilus LCD 360 mm veya Atmos II LCD; ama atmos ıı de benim önerim pixel ekranlı olanı tercih etmeniz. Kim aldıysa "iyi ki almışım" dedi.

Bunun haricinde Lian Li HydroShift modellerine bakabilirsiniz ama yeni çıkanlarını tercih edin. Fiyat/performans odaklı bir şey isterseniz Nautilus LCD'ye bakabilirsiniz; lakin güncel fiyatlarını bilmiyorum. Bir de iCUE Link Titan RX modelleri güzel fakat Corsair'de fan sesinden ötürü memnun kalmayan çok var. Bizzat bana da fan sesi fazla geldi, bilginiz olsun. Birde ASUS Prime LC ARGB LCD 360mm öneririm, bu modelde 2 farklı tip var, bunu tercih ederken statik basıncı yüksek olanı gözetmeniz daha iyi olur.

Bunların dışında pompa çalışma prensipleri vesaire olsun çok beğendiğim bazı modeller var; lakin henüz deneme fırsatım olmadı, o yüzden onlar hakkında yorum yapmayacağım. Son olarak CM'in giriş seviyelerini, Arctic'in tüm modellerini, Lian Li'nin ise eski veya giriş seviye ürünlerini önermem. Bir de Lian Li'de genel itibarıyla pompa biraz sesli çalışıyor, bilginiz olsun.

Teşekkür ederim, galiba Lian Li modeli alacağım. Daha önce ASUS ROG RYUO IV 360 ARGB modelini aldım, kullanılmış geldiği için iade ettim. Tekrar bu ürünü veya Lian Li HydroShift II OLED Curved 360TL bu model ürünü almayı düşünüyordum. Bunlar hakkında fikriniz var mı? Görsele yönelik bir tercih, ancak soğutma performansı ile ilgili bir yorumunuz var mı?

ASUS Prime LC ARGB LCD 360mm
Bu modelin statik basıncı yüksek olanını nasıl anlıyoruz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Lian Li HydroShift II OLED Curved 360TL şimdiden hayırlı uğurlu olsun! Pompa tasarımında Asetek yerine kendi tasarımını kullanması gerçekten güzel bir detay. 30 dBA pompa sesi sunuyor. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullan.

Bir de detay vermek isterim; ürünün zaten iki modeli var. TL modelinde fanlar 90 CFM ve 3.97 mmH2O değerine sahipken, P28 modeli ise 110 CFM ve 7.78 mmH2O değer sunuyor. Tek değişken fanları ve fanların tasarımı; Görünüş önemli diyorsanız TL, performans istiyorsanız P28V2 tavsiye ederim.
NOT*
(2 model arasında büyük farklar olmayacaktır.)

P28 alırsanız kasanızı masaya bağlamayı unutmayın, 7.78 mm h2o fanlar kasanızı havalandırabilir

Bu modelin statik basıncı yüksek olanını nasıl anlıyoruz?
Fanların yaprak sayısından, tasarımından anlayabilirsiniz. Birde orada bir hata yapmışım kusura bakmayın statik basıncı düşük modelde ekran yokmuş isim benzerliğinden karıştırdım. LCD Model yüksek, Aynalı model düşük basınç.

Dosya Ekleri

• 1785149702996.webp
    34,5 KB · Görüntüleme: 20
  • 1785149710027.webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 13
Kasa komponentleri tamamen Asus, o yüzden Asus düşünüyordum ama pek kıyaslanmaz iki ürün galiba?
30 dBA pompa sesi sunuyor
Düşük kabul edilebilecek bir seviye değil mi?

Tam olarak al dediğiniz model bu değil mi;

Lian Li HydroShift II OLED Curved 360P28 360 mm Beyaz Sıvı Soğutucu (G89.GHS2OLDC36PW.00)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben görünüşe çok önem vermediğim için aynen p28 olanı alırdım kesinlikle. Bu arada şunu belirtmek isterim asus prime'da kötü değil lakin tabi ki iki ürün farklı seviyedeler.

30 DB'A güzel bir ses seviyesi lakin daha düşük ses seviyelerine sahip pompalar bulunmakta. Şunu diyebilirim kasaya 20cm yaklaşmayacaksanız bu sesi duymanız zor olur çalışan bir kasada.

Yazarak anlatması çok zor bazı şeylerin maalesef.

@nebulali Ne yalan söyleyeyim sırf şu fanlar için p28 modeli alasım var. Mesela Lian Li GA II Trinity Performance 109cfm 6,99 mm h2o Fanlar ile geliyordu o yüzden aldım.

Son düzenleme:
en görünüşe çok önem vermediğim için aynen p28 olanı alırdım kesinlikle.
Yani şöyle; benim için iki model de kasa görseline aykırı zaten, bu yüzden ASUS ROG Ryuo IV 360 modelini düşünüyordum hatta aldım da ürün kullanılmış gelince geri iade ettim.

Kasa asus a32 plus üstündeki fanlar ile uyumluluk açısından soğutmayı fansız alabiliyoruz; fansız alıp ASUS PRIME MR120 ARGB 120mm (kasanın fanları bu model) bu fanları kullanmak büyük bir hakaret olur galiba soğutmaya.

Ne yalan söyleyeyim sırf şu fanlar için p28 modeli alasım var. Mesela Lian Li GA II Trinity Performance 109cfm 6,99 mm h2o Fanlar ile geliyordu o yüzden aldım.
Ya da fanlı alıp ileride bütün fanları mı soğutma üstündeki fanlara dönüştüreyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…