Kasamın ön panelin kasa fanlarını değiştirmek istiyorum. Arctic P14 ARGB alacağım 3 adet ama bazı arkadaşlar p serisi radyatör ve egzoz için üretilmiş ön panele takarsan iş görmez falan dediler bu doğru mu? Veya sizin de tavsiyenizi alırım hangi fanları almam lazım 200-2000 RPM veya 200-1800 RPM arıyorum.
Statik basınçlı fanlar, radyatör ve ya filtredeki karşı basıncı yenmek için dizayn edilmiş fanlar. Normal air flow bir fana göre çok bir farkı var mı diye sorarsan bana göre tamamıyla satış pazarlaması ama yine de air-flow fanları tercih edebilirsin.
Corsair Rs 120 serisi fena değil diyorlardı, onlara bakabilirsin.
Kasamın ön panelin kasa fanlarını değiştirmek istiyorum. Arctic P14 ARGB alacağım 3 adet ama bazı arkadaşlar p serisi radyatör ve egzoz için üretilmiş ön panele takarsan iş görmez falan dediler bu doğru mu? Veya sizin de tavsiyenizi alırım hangi fanları almam lazım 200-2000 RPM veya 200-1800 RPM arıyorum.
Güzel saçmalamışlar, istediğini istediğin yere takarsın. Onlar egzoza radyatöre üretildi diye diğer yerlerde iş görmez diyenlerin aklından şüphe et. Evet, radyatörde ve kapalı panellerde statik basınç, açık panellerde CFM daha ön planda tutulabilir ama o derece bir ayrım en son 2010'da 0.3mm basınçlı fanlarda vardı.
Fana gelecek olursak da tanesi 1000 liraya P14 önermezdim ben. 14 santim olması şart mı?
Ön panel mesh ise yine statik basınç özelliği işe yarayacak zaten. Arctic p12 kullanıyorum uzun zamandır, gayet güzel fanlar. Noctua NF-A12x25 PWM de var, Arctic daha sessiz. Noctua'dan garip bir rulman uğultusu geliyor. Muhtemelen Noctua daha uzun ömürlüdür ama Arctic fiyat performans canavarı her türlü. P12'lerde sadece belli devirlerde rezonans olabiliyor, onu da fan curve ayarı yaparak rezonans olan deviri atlayarak çözebiliyorsun.
Ön panelde mesh yoksa yani fan direkt mesh panele yaslanmıyorsa o zaman F serisi alabilirsin. Ama bu ancak ekstrem senaryolarda 1000'de 1 fark yaratır diye düşünüyorum. Fan fan işte, sessiz olacak güçlü olacak bitti gitti.
Ben kullanıyorum 4 adet taktım memnunum. Hepsi intake, bir tane de P12 Max egzoz fan aldım. İncelemelerde fiyat performans oranı çok yüksek fanlardan P14.
Statik basınçlı fanlar, radyatör veya filtredeki karşı basıncı yenmek için dizayn edilmiş fanlar. Normal Air Flow bir fana göre çok bir farkı var mı diye sorarsan bana göre tamamıyla satış pazarlaması ama yine de Air-Flow fanları tercih edebilirsin.
Corsair RS 120 serisi fena değil diyorlardı, onlara bakabilirsin.
Güzel saçmalamışlar, istediğini istediğin yere takarsın. Onlar egzoza radyatöre üretildi diye diğer yerlerde iş görmez diyenlerin aklından şüphe et. Evet, radyatörde ve kapalı panellerde statik basınç, açık panellerde CFM daha ön planda tutulabilir ama o derece bir ayrım en son 2010'da 0.3mm basınçlı fanlarda vardı.
Fana gelecek olursak da tanesi 1000 liraya P14 önermezdim ben. 14 santim olması şart mı?
13 tane 14cm fan lazım artich 420 III sıvı soğutma var çok sesli.
Onu da değişmek istiyorum kafam kaldırmiyor aldığım fanlar maalesef sesli satacağım bugün hepsini.
10dba denmiş gerçek değer mi bu
Kasanın sirkülasyon çok iyi zaten ses olmasın ARGB beyaz olsun diyorum tanesi 640 falan geliyor alabilirim diye düşünüyorum.