GA-A320M-H model anakartta kullanmak için Thermalright Peerless Assassins soğutucu aldık. Soğutucunun fanları ARGB soket, anakartta ARGB desteği yok. En ucuz ARGB kontrolcü 300-400 TL'den başlıyor. ARGB kontrolcü almak yerine fanların RGB'lerini daha ucuza nasıl çalıştırabiliriz? Kontrol edilebiliyor olması kıstas değil. Işığı yansa yeter.
Anakartın altındaki (resime göre en soldaki) F_USB soketi oluyor sanırım doğru muyuz? ARGB soketi ne tarafı takılmalı, tam orayı anlamadım tersi düzü nasıl yani?
Anakartın altındaki (resime göre en soldaki) F_USB soketi oluyor sanırım doğru muyuz? ARGB soketi ne tarafı takılmalı, tam orayı anlamadım tersi düzü nasıl yani?
1. ve 2. pinler 5V veriyor, nasıl takılacağını da eksik pin nerde onu baz alarak yapabilirsin. Anakartına bakarsak eksik pin en sol üstte kalıyor buna göre 5V pini de en sağdaki alt ve üst oluyor. Bu arada biraz araştırdığımda anakart maksimum 0.5A verebiliyor USB 2.0 ile bu yüzden fanda kaç tane led var bu çok önemli, ayrıca ARB'deki ground pinini de topraklayabilirsin fanlardaki ısık gidip geliyorsa.
Sadece çözüm önerisi sundum çalışacağının veya zarar vermeyeceğinin garantisi yok alında bulunsun.
Soldaki fotoğraf pin diyagramı sağdaki fotoğraf ise anakarttaki hali.