Styxrage

Uzman
Selamlar.
Arkadaşım Aerocool P300C kasa aldı, ek olarak 3 adet Thermalright fan aldık. Hala milattan önce aldığım, Molex bağlantılı fanları olan kasamı kullandığım için bu konuda çok bilgim yok, yardımınız lazım. Kasanın içindeki kontrolcünün fotoğrafını aşağıya bıraktım. Benim gördüğüm kadarıyla 4 adet 3 pin ARGB girişi, 4 adet 4 pin güç girişi bulunmakta. Kasanın kendi fanları yüzünden boşta birer tane giriş kalmış ve elimizde 3 tane fan var.

1. Seçenek: Thermalright kontrolcü alıp, kasanın içindeki kontrolcüyü çıkartıp, tüm fanların güç ve ARGB bağlantılarını Thermalright'a yapabilirim.

2. Seçenek: ARGB çoklayıcı ve fan çoklayıcı alıp, ekstra aldığımız 3 adet fanın kablolarını çoklayıcı ile kasanın kendi kontrolcüsündeki boş girişlere bağlayabilirim. Bu daha ucuz yollu yöntem.

Arkadaşımın anakartında ARGB girişi bulunmuyor bildiğim kadarıyla, ışıkları kasadaki led tuşundan ayarlayacak. Anakart modeli; https://www.asrock.com/MB/AMD/A620M-HDVM.2/index.asp

1776967205353.webp

Fan kontrolcünün 1 girişine 2 fan bağlayacaksınız, kasanın da LED sw soketini; fan konrolcüye bağladığınızda işlem tamam. Fan kontrolcü gücünü SATA Power soketinden alacak zaten, sorun yaşanmaz.

Son düzenleme:
Nasıl yani anlayamadım hocam? 1 giriş dediğimiz şey 4 pin değil mi?

Şimdi toplam diyelim elimizde 3'lü set fanlardan 2 tane var, yani 6 tane fanımız var, 1 tane fan kontrolcümüz mevcut 4 girişli. Fan kontrolcünün bir girişine 2 tane fan bağlayabilirsin. Fanlar daisy chain yani zincirleme bağlanıyor normalde, fanlara baktıysan bazıları 3 kabloludur diğer fanla birleştirmek için. Ya da elinde toplam kaç tane fan var; 4 tane ARGB iki tane Molex gibi, sayıyı net bildir bağlantıyı tarif edelim. Fotoğraf da görüyorum ben boşta fan bağlantısı için kablo soket var birleştirme yapılabilir. Eliniz de kablo da vardır. Ek olarak çoklayıcı kablo almanız gerekebilir. Kablo linkini örnek olarak bırakıyorum daha ucuza bulunabilir.

- Senin bahsettiğin 2. seçenek mantıklı.

Recep hocamızın videosunu izleyin, dakika 10, soket birleşimi yerlerine bakın, bağlantı basit.

Son düzenleme:
Şimdi toplam diyelim elimizde 3'lü set fanlardan 2 tane var, yani 6 tane fanımız var, 1 tane fan kontrolcümüz mevcut 4 girişli. Fan kontrolcünün bir girişine 2 tane fan bağlayabilirsin. Fanlar daisy chain yani zincirleme bağlanıyor normalde, fanlara baktıysan bazıları 3 kabloludur diğer fanla birleştirmek için. Ya da elinde toplam kaç tane fan var; 4 tane ARGB iki tane Molex gibi, sayıyı net bildir bağlantıyı tarif edelim. Fotoğraf da görüyorum ben boşta fan bağlantısı için kablo soket var birleştirme yapılabilir. Eliniz de kablo da vardır. Ek olarak çoklayıcı kablo almanız gerekebilir. Kablo linkini örnek olarak bırakıyorum daha ucuza bulunabilir.

- Senin bahsettiğin 2. seçenek mantıklı.

Recep hocamızın videosunu izleyin, dakika 10, soket birleşimi yerlerine bakın, bağlantı basit.

Tamamdır hocam şimdi anladım ne demek istediğinizi. Arkadaşım montaj işinden hiç anlamaz, ben de ürünleri daha gözümle görmediğim için daisy chain olur mu olmaz mı bilemedim. Teşekkür ederim açıklamanız için. Son olarak, bu linkteki ARGB kabloyu çoğaltmak için uygun bir ürün mü, yoksa sizin attığınız gibi 5v olanından mı almak gerek. Fan çoklayıcı olarak konuda bahsettiğim kabloyu alırız.

Bu linkteki ARGB kabloyu çoğaltmak için uygun bir ürün mü, yoksa sizin attığınız gibi 5V olanından mı almak gerek. Fan çoklayıcı olarak konuda bahsettiğim kabloyu alırız.

Linteki pimleri sök tak yapılan modeller sağlıklı değil, o sarı iğne pimler temassızlık yaparsa sorunu anlayamazsınız. Markası önemli değil pim soket kısmı birleşik olsun iğne pimi sök tak olmasın yani.