Arka diş etim ağrıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 5330
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 201
  • Etiketler Etiketler
    diş

5330

Deneyimli
En arkadaki kanal tedavili dişim sandım ancak değil arkasında diş yok zaten 20'lik dişim çıkıyor olamaz galiba daha 20 Aralıkta 17 olacağım. Sol tarafta var sadece.

Maalesef hastaneye gidebilmem pek mümkün değil şu an.

20'lik diş illa 20 yaşında çıkmıyor. 36 yaşındayım bende daha çıkmadı, annem 64 yaşında onda da çıkmadı... Belki sert bir şey yemişsindir, diş etine zarar vermişsindir o da olabilir ama ağrılar çoğalmadan bir dişçiye gitmeni öneririm.

20'lik dişler daha erken yaşlarda da çıkmaya başlayabilir. Muhtemelen 20'lik dişleriniz o bölgede baskı yapmaya başlamıştır ama bunlar hep varsayım. Müsait olduğunuz bir zamanda bir diş hekimine görünmenizde fayda var. Eğer 20'lik dişler diğer dişlere doğru büyümeye başlarlarsa problem yaratırlar ve aldırmanız gerekir. İlerde çok ağrı yaşamamak ve olası kötü bir süreci erkenden sonlandırmak açısından erken teşhis önemli.

Yirmi yaş dişleri, her ne kadar bu şekilde isimlendirilseler de 20 yaşında çıkmak zorunda değildir. Toplamda 4 adet olan bu dişler genellikle 17-25 yaş aralığında çıkar. Eğer bu yaş aralığında çıkmazsa bile bu, dişlerin olmadığı anlamına gelmez. Çoğu zaman gömülü kalmaları nedeniyle kişide ağrıya neden olmaması halinde yirmilik dişler fark edilemeyebilir. Bu durumda gömülü dişlerin durumu ancak diş hekimi kontrollerinde yapılan röntgen incelemelerinde görülebilir. 17-25 yaş grubu bireyler yirmilik dişlerin çıkacağı bölgede ağrı hissetmeleri veya anormal görünüme sahip bir diş çıkarmaları durumunda diş hekimlerine başvurmalıdır.

20'lik dişler, erken ergenlik döneminden beri oluşma aşamasında aslında. Genellikle 17-21 yaş aralığında gün yüzüne çıkıyor. 20'lik dişin çıkıyor olabilir; benimde 17 yaşında çıkmaya başlamıştı.

Kralım ben de 17 yaşındayım sol alt 20lik dişim bildiğiniz çıktı yarım falan değil. Büyük ihtimalle o yüzden ağrıyor senin de. Benim ağrımamıştı hiç bence bir diş doktoruna görünmen iyi olabilir. Ailem dişçi olduğu için rahatlıkla yapabilirim bu tavsiyeyi. Dişin yamuk çıkma ihtimali var.

Diş etinde bir zarar yok gide bildiğim kadar erken gideceğim.

Şu an çok zor durumdayım maalesef 3 4 hafta beklemek zorunda kalabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…