Arka planda sistemi izleyen, tespiti iyi olan, yandan yememiş, seçtiğimiz dosyaları adamakıllı tarayan ve bilgisayarı yormayan bir şey yok mu?
Bir antivirüs yazılımından beklentim 7/24 sistemi kendisinin koruması değil aslında, belirli birkaç şüpheli bulduğum dosyaları seçip taramak, ha bir de arka planda şüpheli çalışan uygulamaların tespitini yapmak (bu son saydığıma pek ihtiyaç duymuyorum bile).
Çoğu kişinin bildiğinin aksine antivirüs yazılımları RAT, virüsten vs. korumaz; sadece bunların yolunu olabildiğince kapatır ve bu da çoğu güvenlik işinden anlayan kişilerin işine gelir ve hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırır. Benim ise tek istediğim, bilgilerimi oraya buraya atmayan, Windows'un o güzel bildirim sistemini sabote etmeyen, Microsoft gibi sistemin potansiyelinin yarısını bir boş uğruna harcamayan bir şey.
Aslında bu saydıklarımın çoğunu Windows Defender kendisi yapıyor zaten ama Microsoft abimiz sizin aklınıza gelen birkaç insan gibi görünen varlıklardan daha düşük zekâ düzeyine sahip AI modelleri ile uğraştığı için bence Defender heba bir durumda.
Yukarıda sorunumu anlatabildim mi, bir fikrim yok; duruma isyan eden bir insanım aslında. Önerilerinize açığım.