Arka planda uygulamayı yenileme özelliğini kapattığımız zaman bataryanın daha uzun gittiği söylenir. Bu gerçekten doğru mu? Çünkü internette bunun üzerine yapılmış bir test bulamadım. Kendi kullanım deneyimimde de pek fark ettiğimi söyleyemem. iPhone Air kullanıyorum. Sizce açık mı olmalı, kapalı mı olmalı?
Arka planda uygulamayı yenileme özelliğini kapattığımız zaman bataryanın daha uzun gittiği söylenir. Bu gerçekten doğru mu? Çünkü internette bunun üzerine yapılmış bir test bulamadım. Kendi kullanım deneyimimde de pek fark ettiğimi söyleyemem. iPhone Air kullanıyorum. Sizce açık mı olmalı, kapalı mı olmalı?
Hocam, etkisi normal kullanıcının fark etmeyeceği kadar az oluyor genelde. Ben gereksiz şeyleri, oyun vs. kapatıyorum; onun dışında WhatsApp gibi önemli uygulamaları açık bırakıyorum.
Sadece anlık bildirimlerinin çok önemli olduğu uygulamalar için aç. Örnek Wp. Aynı şekilde konumu da sadece konuma gerçekten ihtiyaç duyduğun uygulamalara izin ver onda da "Sadece Uygulamayı Kullanırken" olarak seçili kalsın. Açık olmasının bir esprisi yok yani neden açık bırakasın ki?
Pek bir farkı olmaz çünkü iOS zaten optimize, kapattığınızda arka planda Instagram gönderisi paylaşamama, navigasyonun kapanması gibi şeyler olabilir bana kalırsa açık kalmalı.