Arkadaşımın ateistim diye deli gözüyle bakması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 17788
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 40
  • Görüntüleme Görüntüleme 524
Akşam oda arkadaşım (yurtta kalıyorum.) "neden sen oruç tutmuyorsun" dedi. Bende ateistim dedim. O çok şaşırdım falan dedi. Sonra nedeni sordu, bende bazı ayetlerden ve hadislerden dedim. Azhap süresi 50. ayet ve (peygambere hangi kadınların helal olduğunu anlatıyor ayet.) Mecelleden bahsettim. Cevap vermedi.

Sonra biz seni psikoloğa götürelim, din kültürü hocasıyla görüştürelim, benim çocuğum böyle olsa onu hocaya götürürüm dedi. Ben tepki vermedim sadece gülümsedim. Neyse biraz vakit geçtikten sonra, biz bu konuyu etraflıca konuşalım dedi, bende ona sen hiç saygılı biri değilsin dedim.(oda da 6 aydır beraber kalıyoruz bir kere bile müslümanlıkla alakalı herhangi bir şey demedim.) O da evet sorsaydın yine söylerdim saygılı değilim dedi.

Normal olarak takılmak eğlenceli onunla ama bu mevzuya aşırı sinirlendim. Çok sığ görüşlü. Sizce arkadaşlığımı sürdürmeli miyim?

Evren mesaj gönderiyor :D bugün bunun ile ilgili video izlemiştim. Buyurun:

Evren mesaj gönderiyor :D bugün bunun ile ilgili video izlemiştim. Buyurun:

Sadeleştirme yaparak ayeti kısıyor?
"Ey Peygamber! Biz, mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana savaş esiri olarak verdiği câriyeleri, seninle beraber hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı ve teyze kızlarını sana helâl kıldık."
Orjinali bu.

Sadeleştirme yaparak ayeti kısıyor?
"Ey peygamber! Biz, mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana savaş esiri olarak verdiği câriyeleri, seninle beraber hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı ve teyze kızlarını sana helâl kıldık."
Orijinali bu.

Keşke videoyu tam izleseydiniz :) böyle ön yargı ile bu dine bu kadar negatif (+ popüler kültür uygulaması olarak) baktığınızı düşünüyorum. İleriki dakikalarda zaten ayeti parça parça ele alıyor...

Dinledim ben. Cariyeleri Muhammed'e helal kılıyor. Bütün insanlığa mi helal bunlar?

Evet. Fakat cariye demiyor. Savaştan kazandığın esir aldığın cariyeleri diyor. Savunma savaşında eğer galip geldiğinde cariyeleri esir olarak tutuyorsun ve elindekiler ile evlenebiliyorsun. İstersen ayetleri de atabilirim kuran okumadı isen.

Evet. Fakat cariye demiyor. Savaştan kazandığın esir aldığın cariyeleri diyor. Savunma savaşında eğer galip geldiğinde cariyeleri esir olarak tutuyorsun ve elindekiler ile evlenebiliyorsun. İstersen ayetleri de atabilirim kuran okumadı isen.
Hocam size mantıklı geliyor mu bu?
Aynı şekilde mecelle hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tabii ki de mantıklı geliyor. İslam'da cariye yani s*x kölesi haramdır. Savaştan kazandığımız tutsak tutulan cariyeleri de sadaka olarak ya bağışlamalı, ya (eğer evlenecek birisi yok ise) evlenmeli ya da biz ne yiyorsak ne içiyorsak aynı şeklide onlara da insancıl davranarak yedirip içirmeliyiz. Giydiğimizden giydirmeliyiz. Yani köle değil bir nevi arkadaş gibi davranmalıyız. Bu konuda da sorun olmadığını, sorun olduğunu iddia edenlerin ise ya son dönemdeki yeni kültürden dolayı linçlemek için yaptıklarını düşünüyorum.

Hocam size mantıklı geliyor mu bu?
Aynı şekilde mecelle hakkında ne düşünüyorsunuz?

Açıkçası kuran Müslüman'ı olduğum için Osmanlı'daki din anlayışına pek göz gezdiremedim. Buyüzden mecelle hakkında bir bilgim yok.

Son düzenleme:
Bize deli gözüyle bakanlara deli gözüyle bakmakta ne problem var? Benim ailem de Müslüman, ben onlara deli gözüyle bakmıyorum.

Deli değil de cahil diyelim. Sırf o size dedi diye siz de ona deyip kötülüğe kötülük ile karşılık vermeyin. İyi bir yaklaşım olmaz. Üstünlük sizde kalsın nasıl düşünüyor ise düşünsün.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt