yusufir
Becerikli
Akşam oda arkadaşım (yurtta kalıyorum.) "neden sen oruç tutmuyorsun" dedi. Bende ateistim dedim. O çok şaşırdım falan dedi. Sonra nedeni sordu, bende bazı ayetlerden ve hadislerden dedim. Azhap süresi 50. ayet ve (peygambere hangi kadınların helal olduğunu anlatıyor ayet.) Mecelleden bahsettim. Cevap vermedi.
Sonra biz seni psikoloğa götürelim, din kültürü hocasıyla görüştürelim, benim çocuğum böyle olsa onu hocaya götürürüm dedi. Ben tepki vermedim sadece gülümsedim. Neyse biraz vakit geçtikten sonra, biz bu konuyu etraflıca konuşalım dedi, bende ona sen hiç saygılı biri değilsin dedim.(oda da 6 aydır beraber kalıyoruz bir kere bile müslümanlıkla alakalı herhangi bir şey demedim.) O da evet sorsaydın yine söylerdim saygılı değilim dedi.
Normal olarak takılmak eğlenceli onunla ama bu mevzuya aşırı sinirlendim. Çok sığ görüşlü. Sizce arkadaşlığımı sürdürmeli miyim?
Bizim insanımızın, şu zorla başkalarını imâna getirmeye çalışmalarına hayranım doğrusu. Mesela kendisi namaz kılıp oruç tutuyorsa, illa başkalarını da bunu yapmaya zorlayacak. Sebebini sorunca da "Sen Müslüman değil misin? Bunları tabii ki yapmakla yükümlüsün." diyorlar. Ve nedendir bilinmez, bu ülkede sadece Müslümanlara saygı duyulup, diğer din mensuplarına gram saygı yok. Kimse kusura bakmasın da, ben bunu ırkçılık sayarım. Çünkü sadece Müslümanlara hürmet edip, diğer dinlere saygısızlık yapılıyor resmen.
Böyle insanlardan olabildiğince uzak durmaya çalış ve kimseyi de umursama. Çünkü böyleleriyle kavga etmeye bile değmez.