Arkadaşımın ateistim diye deli gözüyle bakması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 17788
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 40
  • Görüntüleme Görüntüleme 524
Akşam oda arkadaşım (yurtta kalıyorum.) "neden sen oruç tutmuyorsun" dedi. Bende ateistim dedim. O çok şaşırdım falan dedi. Sonra nedeni sordu, bende bazı ayetlerden ve hadislerden dedim. Azhap süresi 50. ayet ve (peygambere hangi kadınların helal olduğunu anlatıyor ayet.) Mecelleden bahsettim. Cevap vermedi.

Sonra biz seni psikoloğa götürelim, din kültürü hocasıyla görüştürelim, benim çocuğum böyle olsa onu hocaya götürürüm dedi. Ben tepki vermedim sadece gülümsedim. Neyse biraz vakit geçtikten sonra, biz bu konuyu etraflıca konuşalım dedi, bende ona sen hiç saygılı biri değilsin dedim.(oda da 6 aydır beraber kalıyoruz bir kere bile müslümanlıkla alakalı herhangi bir şey demedim.) O da evet sorsaydın yine söylerdim saygılı değilim dedi.

Normal olarak takılmak eğlenceli onunla ama bu mevzuya aşırı sinirlendim. Çok sığ görüşlü. Sizce arkadaşlığımı sürdürmeli miyim?

Bizim insanımızın, şu zorla başkalarını imâna getirmeye çalışmalarına hayranım doğrusu. Mesela kendisi namaz kılıp oruç tutuyorsa, illa başkalarını da bunu yapmaya zorlayacak. Sebebini sorunca da "Sen Müslüman değil misin? Bunları tabii ki yapmakla yükümlüsün." diyorlar. Ve nedendir bilinmez, bu ülkede sadece Müslümanlara saygı duyulup, diğer din mensuplarına gram saygı yok. Kimse kusura bakmasın da, ben bunu ırkçılık sayarım. Çünkü sadece Müslümanlara hürmet edip, diğer dinlere saygısızlık yapılıyor resmen.

Böyle insanlardan olabildiğince uzak durmaya çalış ve kimseyi de umursama. Çünkü böyleleriyle kavga etmeye bile değmez.

Bizim insanımızın, şu zorla başkalarını imâna getirmeye çalışmalarına hayranım doğrusu. Mesela kendisi namaz kılıp oruç tutuyorsa, illa başkalarını da bunu yapmaya zorlayacak. Sebebini sorunca da "sen Müslüman değil misin? Bunları tabii ki yapmakla yükümlüsün." diyorlar. Ve nedendir bilinmez, bizim ülkede sadece müslümanlara saygı duyulup, diğer din mensuplarına gram saygı yok. Kimse kusura bakmasın da, ben bunu ırkçılık sayarım. Çünkü sadece müslümanlara hürmet edip, diğer dinlere saygısızlık yapılıyor resmen.

Böyle insanlardan olabildiğince uzak durmaya çalış ve kimseyi de umursama. Çünkü böyleleriyle kavga etmeye bile değmez.

Hocam ne zaman ülkede bir Hristiyan'ın yargılandığını gördünüz. Sokaktaki ellerinde çakı ile gezen 3 5 adamın top musun la diyenlerinden bahsetmiyorum.

Akşam oda arkadaşım (yurtta kalıyorum.) "neden sen oruç tutmuyorsun" dedi. Bende ateistim dedim. O çok şaşırdım falan dedi. Sonra nedeni sordu, bende bazı ayetlerden ve hadislerden dedim. Azhap süresi 50. ayet ve (peygambere hangi kadınların helal olduğunu anlatıyor ayet.) Mecelleden bahsettim. Cevap vermedi.

Sonra biz seni psikoloğa götürelim, din kültürü hocasıyla görüştürelim, benim çocuğum böyle olsa onu hocaya götürürüm dedi. Ben tepki vermedim sadece gülümsedim. Neyse biraz vakit geçtikten sonra, biz bu konuyu etraflıca konuşalım dedi, bende ona sen hiç saygılı biri değilsin dedim.(oda da 6 aydır beraber kalıyoruz bir kere bile müslümanlıkla alakalı herhangi bir şey demedim.) O da evet sorsaydın yine söylerdim saygılı değilim dedi.

Normal olarak takılmak eğlenceli onunla ama bu mevzuya aşırı sinirlendim. Çok sığ görüşlü. Sizce arkadaşlığımı sürdürmeli miyim?
Asıl psikoloğa gitmesi gereken o bence :D

Ki artı olarak ateizm bir din değil görüş. Ülkede müslümanlıktan çok dinsiz görüşü yaygın. Müslüman'ım diyenler taklidi Müslüman'lık yaşıyor. Geriye kalanlar ise Instagram'da gelip Allah'a sövüyor peygambere sövüyor. Ve bunları da yargılayan kimse olmuyor. Bu ülke eski ülke değil. Taklidi müslümanları çıkarır isek dinsiz kesim çok daha fazla.

Asıl psikoloğa gitmesi gereken o bence :D

Dini görüşü sıkı olabilir. Kendince hak olan bir şeyi arkadaşı için de istiyor. Bu kötü bir şey değil ki? Gel hoca ile vesiare görüştürelim seni demiş. İcraati sunma şekli kötü olsa bile icraati (+ amacı) kötü değil arkadaşın. Usulü biraz yanlış camideki 60 70'lik dedelerin namazda iken dirsekleri yere koyma diyişi gibi karışmış sadece.

Hocam ne zaman ülkede bir Hristiyan'ın yargılandığını gördünüz. Sokaktaki ellerinde çakı ile gezen 3 5 adamın top musun la diyenlerinden bahsetmiyorum.

Daha birkaç ay önce Alman teknik direktör Christoph Daum vefat ettiğinde, bir tanesi "Her ne kadar Müslüman olmasa da iyi adamdı." yazmıştı. Bir de, o "Top musun la?" şeklinde konuşanlar da bambaşka bir boyut zaten. Özellikle BluTV'nin Adana temalı dizilerinde çokça var öyle konuşmalar. Bazen içimden "Bu şekilde konuşmaya cidden gerek var mıydı?" diye sormadan da edemiyorum.

Son düzenleme:
Daha birkaç ay önce alman teknik direktör christoph daum vefat ettiğinde, bir tanesi "her ne kadar Müslüman olmasa da iyi adamdı." yazmıştı.

Bakın tekrar söylüyorum. Sonu yine inanç da bittiği için adam şöyle düşünüyor. Her ne kadar iyilik yapsa da ne kadar bu dünyaya yardımı dokunsa da Müslüman olmadığı için cehenneme girecek diye bakıyor.

Bakın tekrar söylüyorum. Sonu yine inanç da bittiği için adam şöyle düşünüyor. Her ne kadar iyilik yapsa da ne kadar bu dünyaya yardımı dokunsa da Müslüman olmadığı için cehenneme girecek diye bakıyor.

Demek istediğim de bu zaten. Cennete sadece Müslümanlar gidecek sanıyorlar.

Demek istediğim de bu zaten. Cennete sadece Müslüman'lar gidecek sanıyorlar.

Kurandaki tanrıya göre. Allah'a inanan (ve emirlerine uyan) meleklerine kitaplarına peygamberlerine ve ahiret gününe inananlar cennete gidecek.

Demek istediğim de bu zaten. Cennete sadece Müslüman'lar gidecek sanıyorlar.

Yani kısacası. Bıraksınlar bu işleri herkesin dini kendisine, evet Müslüman ise insanın içi el vermiyor başkasının da yanmasına. Fakat onların dini onlara bizimki bizlere. Her şey bireyin Allah ile arasında. İyi sosyaller.

Bu durumdan açıkça hoşlanmadığınızı belirtin, devam ederse siz de aynı muameleyi yapın. "9 yaşında kızı elde etmek için oluşturulmuş din" tarzı ağır cümlelere giderseniz muhtemelen hatasını fark edecektir. Etmezse kesin gitsin (arkadaşlığınızı)

Kurandaki tanrıya göre. Allah'a inanan (ve emirlerine uyan) meleklerine kitaplarına peygamberlerine ve ahiret gününe inananlar cennete gidecek.

Yani kısacası. Bıraksınlar bu işleri herkesin dini kendisine, evet Müslüman ise insanın içi el vermiyor başkasının da yanmasına. Fakat onların dini onlara bizimki bizlere. Her şey bireyin Allah ile arasında. İyi Sosyaller.

Aynen öyle. Mesela ben insanların dinî görüşüne, inancına, tuttuğu takıma, cinsel yönelimine vs. saygı duyan birisiyimdir. Arada zıt düştüklerim tabii ki oluyor. O kadar da olsun değil mi ama? 🥰

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt