creazy

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,
Çok karmaşık ve bir o kadar da sinir bozucu bir durum yaşıyorum. Sanal ortamda tanıştığım bir kişiyle olan arkadaşlığım içinden çıkılmaz bir hal aldı ve bana yönelik haksız suçlamalar yüzünden neye uğradığımı şaşırmış durumdayım. Olayı başından sonuna, kronolojik şekilde ve tüm detaylarıyla anlatacağım. Tarafsızca okuyun ve kimin haklı kimin haksız olduğunu yorumlarınızla belirtin.

Tanışma ve İlk Dönem (25 Aralık 2023 – 10 Kasım 2024):
Bu kişiyle 31 Aralık 2023'te sanal ortamda tanıştık. İletişimimiz genel olarak yazılı şekildeydi ve başlarda normal ilerliyordu.

İlk Engelleme ve Bahaneler (10 Kasım 2024):
Yaklaşık 11 ay sonra beni engelledi. O dönem biraz fazla ilgiliydim, sürekli yazıyor, iletişim kurmaya çalışıyordum. Nedenini sorduğumda “hatırlamıyorum” ya da “sevgilim istemedi” gibi geçiştirme cevaplar verdi. Bu olay benim için kırılma noktasıydı ama maalesef daha büyük bir döngünün başlangıcıymış.

İletişim Kesintisi (Kasım 2024 – Haziran 2025):
Bu engellemeden sonra tam 6-7 ay boyunca hiçbir şekilde konuşmadık. Her şey durmuştu.

Yeniden İletişim (Mayıs 2025 - Haziran 2025):
2025 Mayıs ayında ben birkaç hesaptan ona arkadaşlık isteği attım. Üniversiteden eve dönmüştü ve bana geri yazdı. Bu detay önemli çünkü istemeseydi yazmazdı. O dönem yalnız ve sıkılmış gibiydi, ben de artık daha dengeli ve rahat bir iletişim kuruyordum. Birkaç hafta boyunca hiçbir sorun yaşamadık.

Tartışmaların Başlaması (Temmuz 2025):
Ancak üniversiteye geri dönüş zamanı yaklaşınca bir anda tartışmalar başladı. Daha önce sorun etmeyen şeyleri gündeme getirdi ve arkadaşlık ilişkisi bu noktada yeniden bozuldu.

Benim İletişim Tarzım ve Geçerliliği

Ben genelde yazılı iletişim kurarım. Telefonum yok, bu yüzden çoğunlukla WhatsApp’tan yazışıyoruz. Bu bir eksiklik değil, kişisel tercihim. Üstelik 4-5 senelik arkadaşlıklarım var; sesli ya da görüntülü konuşmadan sürdürdüğüm dostluklar. Yani iletişim tarzım gayet geçerli ve sürdürülebilir

Onun Suçlamaları ve Benim Cevaplarım

Son bir aydır sürekli aynı şeyleri söylüyor:
“Senin kim olduğun önemli değil ama dürüst olman lazım.”
“Kızsan bile bunu bilmek isterim.”
“Sesin yok, görüntün yok.”
“Mikrofon bahanesi bitmez, hala konuşmuyorsun bile.”
"İletişim tek taraflı olunca rahatsız edici oluyor.”
“Böyle arkadaşlık yürümez.”
“Kendini açıklamadığın sürece devam edemem.”
Bu kızsın iddiasına nasıl vardığını sorduğumda tek cevabı “hislerim öyle” ve “çünkü” oldu. Mantıklı hiçbir gerekçesi yok.

Benim Yaptığım Açıklamalar ve Kanıtlar

Tüm bu ithamlara rağmen, kendimi fazlasıyla açık ettim:
Defalarca görüntülü konuştuk. Sesimi duydu, yüzümü gördü. Ben bir erkeğim ve bunu açıkça gösterdim.
WhatsApp dışında, Instagram’da priv hesabımda onlarca fotoğrafım, videom, sesli storylerim var. Bunların hepsini açtım, gizlemedim.
Telefonum olmadığı için sadece yazışıyorum. Bu, ondan kaçtığım için değil, mevcut durum böyle olduğu için.

“İşine Gelmediğinde Kaçmak” ve Manipülasyon

Şunu fark ettim: Bu kişi, üniversiteden eve dönüp canı sıkıldığında benimle iletişime geçti. O dönemde ne sesim, ne tarzım, ne de cinsiyetim sorun değildi. Çünkü o anki ihtiyacı birinin varlığıydı.
Şimdi üniversiteye dönecek, yeni bir hayat kuracak, sosyal çevresi değişecek. Ve benimle olan bu “sanal arkadaşlık” ona yük olmaya başladı. Belki de yeni çevresine beni açıklamak istemiyor. Belki bu arkadaşlık ilişkisi artık düzenine uymuyor. Yani artık işine gelmiyor.

Geçmişte de benzer bahanelerle beni engellemişti. “Sevgilim istemedi” ya da “hatırlamıyorum” gibi. Belli ki arkadaşlık ilişkileri bitirirken sorumluluk almamak, suçu karşı tarafa yıkmak gibi bir alışkanlığı var.

Ve bu “kızsın” iddiasını tam da üniversiteye dönmeden hemen önce ortaya atması çok manidar. Sorunsuz giden bir iletişimden sonra, durduk yere bunları dile getirmesi bana göre bilinçli bir plan. Beni “yetersiz” ve “dürüst olmayan” gibi gösterip suçu bana yıkmak ve böylece kendi çıkışını haklı göstermek istiyor.

Ben elimden gelen her şeyi yapmama rağmen, hala bu suçlamalarla karşı karşıyayım. Sizce bu durumda kim haklı? Gerçekten de bu kişi kendi çıkarlarına göre mi davranıyor, yoksa ben mi bir şeyleri abartıyorum?
Düşüncelerinizi ve yorumlarınızı merak ediyorum.

Merhaba arkadaşlar,
Çok karmaşık ve bir o kadar da sinir bozucu bir durum yaşıyorum. Sanal ortamda tanıştığım bir kişiyle olan arkadaşlığım içinden çıkılmaz bir hal aldı ve bana yönelik haksız suçlamalar yüzünden neye uğradığımı şaşırmış durumdayım. Olayı başından sonuna, kronolojik şekilde ve tüm detaylarıyla anlatacağım. Tarafsızca okuyun ve kimin haklı kimin haksız olduğunu yorumlarınızla belirtin.

tanışma ve ilk dönem (25 Aralık 2023 – 10 Kasım 2024):
Bu kişiyle 31 Aralık 2023'te sanal ortamda tanıştık. İletişimimiz genel olarak yazılı şekildeydi ve başlarda normal ilerliyordu.

ilk engelleme ve bahaneler (10 Kasım 2024):
Yaklaşık 11 ay sonra beni engelledi. O dönem biraz fazla ilgiliydim, sürekli yazıyor, iletişim kurmaya çalışıyordum. Nedenini sorduğumda “hatırlamıyorum” ya da “sevgilim istemedi” gibi geçiştirme cevaplar verdi. Bu olay benim için kırılma noktasıydı ama maalesef daha büyük bir döngünün başlangıcıymış.

iletişim kesintisi (Kasım 2024 – Haziran 2025):
Bu engellemeden sonra tam 6-7 ay boyunca hiçbir şekilde konuşmadık. Her şey durmuştu.

yeniden iletişim (Mayıs 2025 - Haziran 2025):
2025 Mayıs ayında ben birkaç hesaptan ona arkadaşlık isteği attım. Üniversiteden eve dönmüştü ve bana geri yazdı. Bu detay önemli çünkü istemeseydi yazmazdı. O dönem yalnız ve sıkılmış gibiydi, ben de artık daha dengeli ve rahat bir iletişim kuruyordum. Birkaç hafta boyunca hiçbir sorun yaşamadık.

tartışmaların başlaması (Temmuz 2025):
Ancak üniversiteye geri dönüş zamanı yaklaşınca bir anda tartışmalar başladı. Daha önce sorun etmeyen şeyleri gündeme getirdi ve arkadaşlık ilişkisi bu noktada yeniden bozuldu.

benim iletişim tarzım ve geçerliliği

Ben genelde yazılı iletişim kurarım. Telefonum yok, bu yüzden çoğunlukla WhatsApp'tan yazışıyoruz. Bu bir eksiklik değil, kişisel tercihim. Üstelik 4-5 senelik arkadaşlıklarım var; sesli ya da görüntülü konuşmadan sürdürdüğüm dostluklar. Yani iletişim tarzım gayet geçerli ve sürdürülebilir.

onun suçlamaları ve benim cevaplarım

son bir aydır sürekli aynı şeyleri söylüyor:
“Senin kim olduğun önemli değil ama dürüst olman lazım.”
“Kızsan bile bunu bilmek isterim.”
“Sesin yok, görüntün yok.”
“Mikrofon bahanesi bitmez, hala konuşmuyorsun bile.”
"İletişim tek taraflı olunca rahatsız edici oluyor.”
“Böyle arkadaşlık yürümez.”
“Kendini açıklamadığın sürece devam edemem.”
Bu kızsın iddiasına nasıl vardığını sorduğumda tek cevabı “hislerim öyle” ve “çünkü” oldu. Mantıklı hiçbir gerekçesi yok.

benim yaptığım açıklamalar ve kanıtlar

tüm bu ithamlara rağmen, kendimi fazlasıyla açık ettim:
Defalarca görüntülü konuştuk. Sesimi duydu, yüzümü gördü. Ben bir erkeğim ve bunu açıkça gösterdim.
WhatsApp dışında, Instagram'da priv hesabımda onlarca fotoğrafım, videom, sesli storylerim var. Bunların hepsini açtım, gizlemedim.
Telefonum olmadığı için sadece yazışıyorum. Bu, ondan kaçtığım için değil, mevcut durum böyle olduğu için.

“işine gelmediğinde kaçmak” ve manipülasyon

Şunu fark ettim: Bu kişi, üniversiteden eve dönüp canı sıkıldığında benimle iletişime geçti. O dönemde ne sesim, ne tarzım, ne de cinsiyetim sorun değildi. Çünkü o anki ihtiyacı birinin varlığıydı.
Şimdi üniversiteye dönecek, yeni bir hayat kuracak, sosyal çevresi değişecek. Ve benimle olan bu “sanal arkadaşlık” ona yük olmaya başladı. Belki de yeni çevresine beni açıklamak istemiyor. Belki bu arkadaşlık ilişkisi artık düzenine uymuyor. Yani artık işine gelmiyor.

Geçmişte de benzer bahanelerle beni engellemişti. “sevgilim istemedi” ya da “hatırlamıyorum” gibi. Belli ki arkadaşlık ilişkileri bitirirken sorumluluk almamak, suçu karşı tarafa yıkmak gibi bir alışkanlığı var.

Ve bu “kızsın” iddiasını tam da üniversiteye dönmeden hemen önce ortaya atması çok manidar. Sorunsuz giden bir iletişimden sonra, durduk yere bunları dile getirmesi bana göre bilinçli bir plan. Beni “yetersiz” ve “dürüst olmayan” gibi gösterip suçu bana yıkmak ve böylece kendi çıkışını haklı göstermek istiyor.

Ben elimden gelen her şeyi yapmama rağmen, hala bu suçlamalarla karşı karşıyayım. Sizce bu durumda kim haklı? Gerçekten de bu kişi kendi çıkarlarına göre mi davranıyor, yoksa ben mi bir şeyleri abartıyorum?
Düşüncelerinizi ve yorumlarınızı merak ediyorum.

Bildiğin manipülasyon yapıyor. Sen haklısın kesinlikle.