Tarih kategorisinde bulunan içerikler | Kategori - Evrim Ağacı
evrimagaci.org
Genel olarak site fen bilimleri ve biyoloji, evrim ile alakalı olsa da tarih kategorisi de baya dikkat çekici hem Çağrı Mert Bakırcı hemde tarih öğrenimi gören mezun profesör vesaire tarihle ilgili paylaşımlar yapmış gibi görünüyor.
Çok klasik olacak ama Wikipedia var genel ansiklopedi sitesi olsa da tarihle ilgili açılmış konularda var kaynak güvenilirlik konusunda internette hiçbir yer pek güvenilir denilemez.
Arşiv güzel ama arkeofilideki yazılar uzun değil ttk gibi. Bir de tarihi olayları okurken elimde tuttuğum kitaptan okumaktan daha çok hoşlanıyorum.
Evet Wikipedia kaynak olarak pek güvenilir değil ve sitelerde, gerçi dergi de denebilir, yeni bir şey keşfedilince direkt haberdar olmak keyif veriyor.
History Today is the world’s leading serious history magazine. Read our monthly articles, features and reviews. Subscriptions to print, archive and digital available.
www.historytoday.com
Eğer aradığınız günlük giriyim bakayım ilgimi çeken başlıkları okuyumsa burası var ama İngilizce bir site ama tam ne aradığınızı anlamadım aradığınız tarih okurken yardımcı olacak siteyse ben öyle site pek bilmiyorum bana en çok Vikipedi ve dergiparkta yayınlanan makaleler yardımcı olmuştu onun dışında dediğim gibi türk siteler var fakat araştırmak gerekiyor ne kadar güvenilir olduğunu.