ARMA Computer'dan sistem alınır mı?

Yani şirket için alınıyorsa mantıklı, olası sorunlarda profesyonel destek almak istiyorsan olabilir ancak şahsi olarak ben olsam almam.

O paraya zaten gırtlak dolu bir kasa dizebilirsin, görüşü de güzel olur. Arma'nın bilgisayarları daha çok rakiplere göre kompakt ve uzun süreler açık kalmasına rağmen serin ve stabil kalma odaklı. Şahsen şirkete almadığım sürece bunu almam.

Açık konuşayım fiyatları mantıklı seviyelerde olsa kesinlikle alınabilir ürünler ancak mantıklı değil. Emsalini 50bin altı fiyatlara alabilecekken özellikle.

Açıkçası CEO'nun davranışları YouTube kanalında beğenmedim. Yanlış bilgi verse dahi bir tarafı kötülüyor. Belki kasalar iyidir ancak o tavırdan dolayı almazdım.

Markaya genel anlamda baktığımda topladıkları ve sattıkları sistemler berbat. 30.000TL'ye GT710 satıyorlar

Ki tek kötü sistem oda değil. Bir sürü sistemin fiyatı ciddi oranda şişirilmiş.

Sıvı soğutmaya adam kötü diyor bir de alıp kullananları kötülüyor falan. Acayip bir durum.
Sivi sogutmayi sadece performans olarak degerlendirmesi bile aslinda konudan ne kadar uzakta oldugunu gosteriyor. Sen kasaya 900 Gr'lik koca sogutucu blogu takarsan ne kadar destek plakasi koyarsan koy o anakartin omru yariya dusuyor. Surekli isi degisiminden sorun cikartiyor anakart. Sivi sogutma o ihtimali ortadan kaldiriyor. Bunu dahi bilmiyor adam.
https://noctua.at/en/nh-d15-g2
Notcua NH-D15 G2 1525 Gr'mis ornegin. 1.5 Kg asiyorsun islemci soketine. Kesin GPU holder da gereksiz diye dusunuyordur.

Son düzenleme:

Tam komedi Custom sıvı soğutmayı bile bilmiyor. Ve Apple eskiden kullanmış da kötüymüş vazgeçmiş sonra tekrar hava soğutmaya dönmüş. Çok komik ARM mimarisinden falan haberi yok.

Sizlere danışmadan önce bu sistemi almayı pek mantıklı bulmuyordum, ama şimdi tamamen aynı fikirdeyim. Sundukları yedekleme ya da birden fazla işletim sistemi çalıştırma gibi özellikler zaten benim de yapabildiğim şeyler. Tek öne çıkan avantajları 10 yıl garanti ve 7/24 teknik destek gibi görünüyor. Bunlar belki kurumsal çözümler veya sunucular için cazip olabilir, ancak bireysel kullanıcılar için gerçekten gereksiz derecede pahalı. Ayrıca düşük sıcaklık değerleri ve sessiz çalışma özelliklerinden bahsediyorlar, ama hepimiz PC kullanıcısıyız. Ryzen 9 9950X gibi işlemciler stok halinde bile çok ısınıyor. Sıvı soğutma gibi çözümler olmadan, 1000 RPM’i geçmeyen fanlarla sıcaklıkları nasıl düşük tuttuklarını anlamadım. Sanki işlemciyi biraz kısıtlıyorlarmış gibi bir his var. Bazı videolarında test ettikleri sistemlerin 90 dereceye ulaştığını gördüm, ki bu onların vadettiği düşük sıcaklıkların çok altında. Sistem alınabilir gibi duruyor, ama bir yandan da sanki biraz abartılmış bir hava seziyorum. Abartılmamış olsa bile fiyatlar o kadar yüksek ki, değip değmeyeceğinden emin olamıyorum.

Yani yaptıkları şey aslında dar bir alanda içeride oluşan sıcak havayı bir an önce tahliye edip temiz havayı içeri çekmek ve bunu sürekli hale getirmek.

Şayet hava akışı kontrol edilebilir bir kasa ve iyi fanlar ile düşük devir ve serin işlemci yapılamayacak bir şey değil. Keza o son sessiz kasa videosunu izlerseniz işlemcinin 50W çektiğini görürsünüz, yani 50W çekerken bir zahmet 60 derecelerde olsun bu işlemci.

Yukarıda dönen hava soğutma sıvı soğutma muhabbeti de oldukça gereksiz bir muhabbet. Adamların örnek gösterdiği, sıvı soğutma önüne geçtiği tüm saatler 10/20 saatlik testler; bir gerçek var ki radyatör başı 6/8 fanlı 2/4 radyatörden oluşan Custom loop çözümler harici ufak Custom looplar ve özellikle AiO'lar bu tip uzun süreli testlerde bir süre sonra sıvısı ısınıyor ve görevini düzgün yerine getirmemeye başlıyor.

Zaten adamların müşteri kitlesi profesyonel işler yapan kanatta olduğu için 20 günde render alsa 5 ay da render alsa stabil performans ister. E adamların müşteri kitlesini göz önünde bulundurduğun vakit sıvı soğutma adamlar için çöp ürüne dönüyor. Şahsen ben de sevmiyorum AiO, mecbur kalmadığım müddet hava soğutmadan devam. Başım AiO ile fazlasıyla ağırdı.

Fiyat kısmı da dediğim gibi şirketsen vergiden falan düşebiliyorsun ve bakımı kolay, herhangi bir sorunda arıyorsun sorun var çözün adamlar hallediyor kafan rahat oluyor. Ama şahıs için almak aşırı mantıksız, zaten 50/60k daha uyguna benzerini alabiliyor veya toplayabiliiyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…