Planlanmıyor Artık anonim konu açma özelliği gelsin

Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

seeraddar

Deneyimli
"Zaten ismin gerçek ismim değilse anonimsin" hayır, değilim! Sonuç olarak burada aktif olunca, belirli bir süre konu açınca insanlar profilini/ismini görünce az biraz tanıyor. Neredeyse herkesin açma ihtiyacı duyup açmadığı konular vardır.

"Troll yapılır" moderatörler süs mü? Konuları açarken boşuna mı onaylanmasını bekliyoruz? Burada moderatörler olacak nitelikteki bir adam troll konuyu rahatça anlayabilir diye düşünüyorum.

Mesela forumu aktif kullanan biri ben zorbalığa uğruyorum, iş hayatımda zorbalanıyorum, vesaire böyle çokça konu var insanı açarken rahatsız ettirecek.

Belirli sayıda mesaj ve belirli bir süre üye olunması şartı koyulabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -40 Eksi
Mesela forumu aktif kullanan biri ben zorbalığa uğruyorum, iş hayatımda zorbalanıyorum,

Benim anlamadığım şey şu, benim "çok ayıp, geçmiş olsun" demem neyi çözecek?

Ne konuyu açanı ne de çevresindeki kimseyi tanımıyorum. Forum aracılığıyla nasıl bir çözüm getirmem lazım bu tarz sıkıntılara?

Beni rahatsız ettiren bir şey yok, idrak edemiyorsunuz. Verdiğim sosyal sorunlardan da hiçbirini yaşamıyorum. İstediğim konuyu açarım, ben bundan çekinmem. Tek taraflı bakmak yerine veya cidden anlamaya çalışsanız ne dediğimi anlarsınız.

Anlayış, saygı ve özgürlük karşılıklıdır. Eğer senin özgürlüğün beni rahatsız ediyorsa, özgürlüğüme dokunuyorsa bu özgürlük tanınmamalıdır. Ben forumda zaten anonimliğime güvenerek yazıyorum ama bunun karşılığında karşılığımdaki kişilerin en azından anonim olarak belirgin kişiler olmasını istiyorum. Ayrıca bunu farklı bir şekilde düşünürsek "anonim" başlık açan kişi başlığa yorum yaptığında da mı anonim kalacak ? Anonim yorum özelliği de mi gelecek ? Bu konuda çok güzel bir sözümüz var. "At izi it izine karıştı" diye. Hiç gerek yok.

Doğru aslında. Bu açıdan bakmamıştım.

Benim anlamadığım şey şu, benim "çok ayıp, geçmiş olsun" demem neyi çözecek?

Ne konuyu açanı ne de çevresindeki kimseyi tanımıyorum. Forum aracılığıyla nasıl bir çözüm getirmem lazım bu tarz sıkıntılara?

Bunları ben yaşamıyorum, sadece örnek olsun diye verdim. Bambaşka şeyler söylenebilir.

Bu gözler ne sorular gördü ve biri de kalkıp "ya kardeşim bu nasıl soru? Bunu nasıl sorarsın?" demedi. Herkes yardımcı oldu. Sorular o kadar saçmaydı ki böyle arkadaş çevresinde duysan zorbalardın ama gel gör ki Techolay'da saygı ve hoşgörü ile ilerlediğimiz için sorulan hiçbir soruya bu tarz tepkiler verilmiyor. Birinden çekinceniz varsa kara listeye alabilirsiniz. Aksi takdirde anonimlik bu foruma yapılan en büyük yanlış olur. Kaldı ki burası başlıkta Sosyalleşme platformu. Eğer ciddi problemleriniz var ise "misal çalıştığınız ortamda zorbalık" bunu gerekli yerlere bildirmeniz lazım. Ya da doktor-hasta gizliliği kapsamında bir hastalığınız var ise burada zaten doktor sayısı çok azdır. Bunu doktorunuzla görüşmeniz gerekir. Bu tarz şeylerde gerekli mercilere başvurmanız gerekir. Ha ayrıca işte zorbalanan kişiyi burada kimse zorbalamaz aksine destek olur herkes. Uzaktan bakınca mantıklı ama konu konuyu açınca çok yanlış bir karar olur anonimlik.

Actigin konulardan oturu mimlendigini hissediyorsan sana bu mimi yasatan kisileri raporlayabilirsin. Zaten genelde de bu tip insanlar actigin konulara ignelemek icin mesaj yazarlar ve bunlar da %90 gereksiz mesaj uyarisini kapsar ve uyari alirlar.

O kadar eksiden sonra işe yaramayacak olsa da, artıladım. Ben bu özelliğin gelebileceğini düşünüyorum, bence o kadar da kötü ve gereksiz bir şey değil. İnsanlar bazı şeyleri çok abartıyor. Millet her bir şey önerdiğinde yok forum şöyle bitecek, yok forum şöyle rezil bir hale gelecek, yok forum şu siteye benzeyecek falan bu kitle bence öneri konularında pusuda bekliyor bunları söyleyebilmek için. Sanırım zevke geliyorlar her öneri konularına bunu spamleyince.

Neyse, her yönelime saygım var...

Üstteki yorumlara aşırı katılıyorum. Bu özellik geldiği anda forumda mastürbasyon vb. konuların aşırı artacağına eminim. Artı olarak anonim olmayı isteme sebebin seni rahatsız eden insanlar ise onları raporlayabilir ve göz ardı edebilirsin.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt