Dwit

Çalışkan
Herkese merhaba,

Elimde NZXT C1200 PSU ve MSI Gaming Trio 5070 Ti ekran kartı var. Kablo sorunum var; kartın yanında gelen 3x PCIe + 1x VHPWR kabloyu kullanmak yerine, AsiaHorse Hydrus 16PIN ARGB PSU Uzatma Kablosu (16PIN GPU-A) almak istiyorum.

Sormak istediğim:
  • Bu kablo ile PSU ve GPU arasında herhangi bir uyumsuzluk veya performans sorunu yaşar mıyım?
  • RGB veya güç iletiminde herhangi bir sıkıntı çıkar mı?
Tecrübeli arkadaşların görüşlerini almak isterim, şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2026-03-28 195215.webp
    Screenshot 2026-03-28 195215.webp
    175,5 KB · Görüntüleme: 37
Kullanabilirsiniz ancak PSU modüler ve vhpwr girişi olması gerekli bu kablo direkt güç kaynağına takılıyor.

PSU modüler hocam NZXT C1200 modeli tam modüler normalde ekran kartından çıkan 3X 8 pin to 1X vhpwr kablosu var taktıgım zaman kasamın yan kapagını kapatamıyorum dışına taşıyor kablo, kabloyuda bükmek istemiyorum hocam kasam Gamepower Warcry ATX bu kasa bunu yaşamam diye düşünmüştüm ama yaşadım maalesef yeni kasa almak istesem 8 9K vermeye değer mi bilemiyorum.

PSU modüler hocam NZXT C1200 modeli tam modüler normalde ekran kartından çıkan 3X 8 pin to 1X vhpwr kablosu var taktıgım zaman kasamın yan kapagını kapatamıyorum dışına taşıyor kablo, kabloyuda bükmek istemiyorum hocam kasam Gamepower Warcry ATX bu kasa bunu yaşamam diye düşünmüştüm ama yaşadım maalesef yeni kasa almak istesem 8 9K vermeye değer mi bilemiyorum.

Gen 5 çıkış varsa dönüştürücü kullanmak tehlikeli direkt olarak PSU'dan çıkanı takın PSU gen 5 değilse bu attığınız asiahorse kabloyuda kullanamazsınız.

Bu model mi PSU?

NZXT C1200 Gold PA-2G1BB-EU 1200 W

PSU yanında tek çıkışlı 12v gen 5 kablosu gelmesi lazım onu kullanın ben estetik istiyorum derseniz asiahorse kabloyuda alabilirsiniz uyumlu olur o zaman.

Hocam estetikten kastım şu kasam Warcry cam yani yan kapagı kapatabilmem için 90 derecelik kablo lazım asiahorse dışında görmedim hani güvenip alıp kullanabilir miyim yani PSU'dan zaten direk 12VHPWR kablosu var direk ama tek kablo takmak bütün gücü tek kablodan geçirmek ne kadar güvenli bilmiyorum o konuyu en ideali galiba işte 3x8pin to 12VHPWR kullanmak daha iyi söyleniyor ama işte kasamın yan kapagını kapatmam lazım bir yandan.

Hocam estetikten kastım şu kasam Warcry cam yani yan kapagı kapatabilmem için 90 derecelik kablo lazım asiahorse dışında görmedim hani güvenip alıp kullanabilir miyim yani PSU'dan zaten direk 12VHPWR kablosu var direk ama tek kablo takmak bütün gücü tek kablodan geçirmek ne kadar güvenli bilmiyorum o konuyu en ideali galiba işte 3x8pin to 12VHPWR kullanmak daha iyi söyleniyor ama işte kasamın yan kapagını kapatmam lazım bir yandan.

İşte asıl sıkıntı o tarz dönüştürücüler ile kullanmak 3x8 pin to 12VHPWR dönüştürücü ben tavsiye etmiyorum PSU'dan direkt 12VHPWR kablosu takmak tek şekilde daha mantıklı ona göre üretiliyor çünkü.

Asiahorse ise gayet sağlamdır zaten açıklamasında 5090 hariç diğer kartlar ile uyumludur diye yazmışlar.

Sizin kart 600W çekmeyeceğine göre sıkıntı olmaz korkmayın.