Askerlik nasıl tecil ettirilebilir?

AhmetBurak

Başarılı
Selam yaşım 19, e-Devlet 5 ay gibi bir süre kalmış olarak gözüküyor. Üniversitesi tercihi çıkmadı ama ek tercih yapacağım çıkmazsa ek tercihte seneye tekrar hazırlanacağım ama askerlik işi nasıl olacak bilmiyorum. Askerlik şubesine gidip ne demem gerekli? Hangi belgeleri götürmeliyim?

Şubeye git tecil ederler 2 yil daha. Etmezlerse yoklamani yaptirma ve universite kazanmaya bak. Kazandiktan sonra şubeye gidip ogrenci belgeni ver. Eger universiteyi kazanamazsan sıkıntı yasayabilirsin. Benim kuzen 31 yasina kadar askerlik yoklamasini yaptirmadan gitti, geldi. Kimlik kontrolunde cezasi varmis, 5 gun cezaevinde yatti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şubeye git lise mezunu olarak 22 yaşına kadar edebilirsin.

TC Kimlik ve Lise Diploması ile git tecil ettiricem de 10 dk da hallederler.

Diplomanızı fotokopi olarak çıkarıp kimliğinizle birlikte bir askerlik şubesine giderek kolaylıkla tecil ettirebilirsiniz. Arayıp sorduğumda bunu söylemişlerdi.

Bugün gittim askerlik şubesine girişte güvenlik bütün eşyaları çıkarmamı ve telefonumu kapatmamı söyledi. İçeri girdim tecil ettirme sebebi mi söyledim onlarda tamam dediler birkaç tane belge imzaladım ve e-Devlet'ten barkodlu lise diplomamı indirmemi ve orada yazan maile atmamı söylediler sıra yoktu ama ben içeri girip çıktıktan sonra bayağı kişi gelmişti. Toplamda 28dk sürdü işlemler. 2028e kadar tecilliyim dostlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…