Çözüldü Askerlik ne zamana kadar tecil ettirilebilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Squenzy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 482
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Squenzy

Çalışkan
Herkese iyi akşamlar. Ben açıköğretimden Aralık 2023 tarihinde mezun oldum. Şu an 19 yaşındayım e-Devlet'te yıl sonuna kadar yoklama işlemlerini yapmam gerektiği yazıyor. Bu yıl herhangi bir üniversite yazmadığımdan dolayı askerliğimi tecil ettirmek istiyorum. İnternette biraz okuduğumda 3 yıl tecil ettirebileceğim yazıyor, bazı yerlerde de bu 22 yaşına kadar diyor biraz karışık bir durum. Şu anki durumumda tecil ettirmek istediğimde mezuniyet tarihim mi baz alınıyor yaşım mı? Son olarak da ne zamana kadar tecil ettirebilirim?

Okuduğun sürece tecil ettirme hakkın var ama fazla uzatma bence 23-25 yaşlar arasi iyidir askerlik için.

Askerlik şubesine şuan gitsen 2 yıl daha tecil yaparlar. Ama bence git 6 ay yap gel bekletme bedelli falan yapmayacaksan. Goz acip kapayincaya kadar bitiyor 6 ay. Şuan tam sırası askerlik icin. Yazın askerlik cok zor.

Askerlik şubesine şuan gitsen 2 yıl daha tecil yaparlar. Ama bence git 6 ay yap gel bekletme bedelli falan yapmayacaksan. Goz acip kapayincaya kadar bitiyor 6 ay. Şuan tam sırası askerlik icin. Yazın askerlik cok zor.
Arkadaş mezuniyet sonrası 2 yıl otomatik ertelemeyi bitirmiş durumda. Bi 2 yıl daha niye ertelesinler ki okula kayıtlı değilse?
-----
Açıköğretim lise diyor sanırım. Lise mezuniyet ertelemesi 3 yıl.
Açıköğretim lisanstan bir bölüme kaydolursan erteleyebilirsin. Anadolu, Atatürk, İstanbul Üniversitesi duyurularını takip et.
Ben önlisans mezunu sandım. Askerlik yaşında olmadığın için her şekilde ertelenecek. Askerlik Şubesiyle görüş.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın sanırım eksik bilgi vermişim. Açıköğretim liseden mezunum. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Ertleniyor 19 yasinda daha o. 23-25 yasina kadar erteleniyordu 2019 yilinda. 23 yasindaydim kagit gelmisti gittim tecil ettirmistim 2 yil daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…