Askerlik yoklaması için muayene almak gerekiyor mu?

Captain Skriniar 91

Üstün
Yer
Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi
Merhabalar,

Askerlik yoklama mesajı geldi. Tabii daha askerlik yaşıma var. E-Devlet üzerinden yoklamayı tamamlarken 'aile hekim muayene raporu ekleyin' yazısı geldi. Bugün muayene için gittim, lakin hekim 'seni muayene edersem yaşın dolduğu an erteletmeden anında alırlar askere, muayeneye gerek yok' dedi. E-Devlet'te verilen yazıyı göstersem de ısrarla 'gerek yok' dedi. Bu durumda bilgili arkadaşlar bir yol gösterebilir mi? En yakın askeri şube bile baya uzakta bana. Şubeye gitmeden halletmek istiyorum işleri biraz da. Bu arada ben gerekli formu doldurdum. Şu an muayene aşaması var, peşinden ise onay aşaması geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet askerlik yoklaması için muayene olmak gerekmekte. Ben askere gitmeden önce Muayene'ye girmiştim. Çünkü çoğu yerlerde askerlik Muayene'si olmak zorunlu. Sonuç olarak herhangi bir sağlık problemin söz konusu olduğunda askerliğe elverişli olup olmadığını hekimler karar veriyor. Arkadaş yanlış bir bilgi vermiş sanırım. Çünkü her askere giden vatandaş Muayene sürecinden geçiyor.

MSB'nin sitesinde bu bilgi yer almakta.

Yanlış değilsem yeni yıla kadar vaktin var. Ben yeni yılı geçtikten sonra yoklama kaçağı olarak gözükmüştüm. 19 yaşında olsan dahi yıl olarak 20 sayılman yeterli oluyor. Direkt olarak da askere çağırmıyorlar bu arada, hikaye orası. Şubat da gözüküyordu benim, ta Eylül de gittim.

Direkt olarak da askere çağırmıyorlar bu arada, hikaye orası.
21 yaş sınırı var diye biliyorum. Ayrıca 2 sene mezun uzatma hakkımda var. 23'e uzar rahat. Birde üniversite işini halledersem zaten sınıra kadar ertelenir.
Yanlış değilsem yeni yıla kadar vaktin var. Ben yeni yılı geçtikten sonra yoklama kaçağı olarak gözükmüştüm.
4 ay sonra kaçak olarak gözükeceğim zaten tamamlamazsam.

21 yaş sınırı var diye biliyorum. Ayrıca 2 sene mezun uzatma hakkımda var. 23'e uzar rahat. Bir de üniversite işini halledersem zaten sınıra kadar ertelenir.

Yani istersen ertelet ama yoklama kaçağı durumuna kesinlikle düşme. Asker şubesine giderken otobüste kontrollerde aldılar beni sanki teröristmişim gibi. Otobüs paramı da aldılar şoförden kendileri götürdü beni, garip bir deneyimdi.

Tecil ettirmek için muayene olmanıza gerek yok. Tecil işlemi E-Devlet üzerinden olmuyor. Lise mezunuysanız lise diploması ve kimliğinizle birlikte en yakın askerlik şubesine gitmeniz gerekiyor. Ön lisans mezunuysanız ön lisans diplomanızla birlikte gidersiniz. Doktor doğru söylemiş. Askere gitmek istediğinizde bir form doldurursunuz o aşamadan sonra doktor muayenesi gerekir.

Formu doldurdum. Muayene olmak yerine tecil ettirsem olur mu peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…