Çözüldü ASRock anakartta BIOS güncellemesi sonrası sıcaklıklar yükseldi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nismoemre

Başarılı
ASRock firmasına ait orijinal BIOS sürümü dosyayasını indirerek yaptığımız BIOS güncellemesi başarılı oldu fakat BIOS güncellemesi sonrası 40 seviyelerinde (bilgisayar açıkken) olan sıcaklık 80-90 dereceleri görmektedir (BIOS ekranında). Bu konuda ne tür bir yol izlemeliyiz? Downgrade yapmak işi çözer mi yoksa BIOS üzerinden ayarlamalar mı yapılmalı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Biraz klişe olacak ama, BIOS'ta sıcaklıkların doğru gözüktüğüne emin miyiz? Sistem üzerinden sıcaklıkları kontrol etme şansınız var mı?

Sıvı soğutma ekranında da AMD programında da aynı gözüküyor sıcaklık.

HWiNFO ile değerlere bakar mısınız Windows üzerinde?

Bilgisayarı açtım birkaç dakika içinde 45'ten 62'ye yükseldi.

Hala çözüm bulamadım downgrade deneyeceğim akşam. O da iie yaramaz ise yapabileceğim başka bir şey var mı?

ASRock A620M-HDV M.2 anakartımız üzerinde CPU_pump girişi bulunmadığından sıvı soğutması için yeterli gücü sağlayamamış ve bundan dolayı yeterli soğutma sağlanamamış olup BIOS'tan hw monitor kısmından CPU_Fan'ı Auto diğer fanları da dc_mode olarak ve silent mode olanları da performans moduna alınca sorunum düzelmiştir.
Biraz klişe olacak ama, BIOS'ta sıcaklıkların doğru gözüktüğüne emin miyiz? Sistem üzerinden sıcaklıkları kontrol etme şansınız var mı?

Sıvı soğutma ekranında da AMD programında da aynı gözüküyor sıcaklık.

HWiNFO ile değerlere bakar mısınız Windows üzerinde?

Bilgisayarı açtım birkaç dakika içinde 45'ten 62'ye yükseldi.

Hala çözüm bulamadım downgrade deneyeceğim akşam. O da iie yaramaz ise yapabileceğim başka bir şey var mı?

ASRock A620M-HDV M.2 anakartımız üzerinde CPU_pump girişi bulunmadığından sıvı soğutması için yeterli gücü sağlayamamış ve bundan dolayı yeterli soğutma sağlanamamış olup BIOS'tan hw monitor kısmından CPU_Fan'ı Auto diğer fanları da dc_mode olarak ve silent mode olanları da performans moduna alınca sorunum düzelmiştir.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…