ASRock B550M HDV Ryzen 5 5500 nasıl BIOS üzerinden overclock yapılır?

sauger

Başarılı
Merhaba. Acıklamada görmüş olduğunuz gibi kullandığım anakartın BIOS'undan işlemcime overclock yapacağım. Bunu yapmamın sebebi sistemde bir darboğaz olması. Araştırdığıma göre en fazla bu işlemci 4.2GHz'e kadar cıkıyor. Şu an bende 3.60 GHz yazıyor, bunu nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rivatuner kurulu ise oyun acikken CPU frekanslarina ve kullanimlarina bakabilirsin ki bu degerler olmadan darbogazi zaten kesin olarak anlayamazsin. Yukte boost frekansina cikiyorsa oradaki degerlerde bu belli olur.

Rivatuner kurulu ise oyun acikken CPU frekanslarina ve kullanimlarina bakabilirsin ki bu degerler olmadan darbogazi zaten kesin olarak anlayamazsin. Yukte boost frekansina cikiyorsa oradaki degerlerde bu belli olur.
hocam after burner kullansam fark oluşurmu

@5330 bu konuda epey yardım etmiştim, isterseniz sizinkine de bir el atayım.

Artı -1 Eksi

Elimde asrcok bir anakart var ve BIOS üzererinden nasıl overclock atacağım hakkında bilgim yok ama çok da bir şey istemiyorum %10'luk bir overclock işime yarayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…