29591

Becerikli
Makaleler
2
Assassin's Creed serisi Epic Games'te indirimde. Steam takıntınız yoksa alınabilir.

İndirim konusu güzel, bu vesileyle ben de 2-3 şey yazayım.

Bütün seriyi oynayan birisi olarak, yazıyorum bunları.

Assassin's Creed Rogue denemek isteniyorsa alınır ancak AC4 BF ile aynı. Sadece Templar gözünden hikayeye bakıyoruz.
Assassin's Creed 2 başyapıt. Hiç yoksa kütüphanede dursun.
Assassin's Creed 1 artık oynanmaz, çok kütük gelebilir oynanışı.
Assassin's Creed Unity tema seviyorsa oynanır, geçen aylarda oynadığımda hala bug dolu bir oyundu.
Assassin's Creed Mirage objektif bakacak olursak RPG benzeri olan Odyssey, Origins gibi oyunların yerine kökenlerine dönüyor diye piyasaya sunulan ancak fazla geçmişe dönüldüğünden kütük kontrollere sahip bir oyun.
Assassin's Creed Odyssey, seride sevemediğim 3-4 oyundan birisi. Assassin's Creed serisi seviye kasma odaklı olmamalı.
Assassin's Creed Valhalla, bu fiyattan bakılabilir. Viking teması da seviyorsanız alınır.
Assassin's Creed Shadows da yıllardır Ubisoft beyimizden istediğimiz Japonya kemasını bizlere sunan oyun. Denenir ancak fiyatını hak eden bir oynanış sunduğunu düşünmüyorum.

Benim bu oyunlar hakkında düşündüklerim bu şekilde. Oynadıktan sonra da benimle %90 aynı görüşte olacaksınız.

Nedense kimse Odyssey sevmiyor fakat benim en sevdiğim AC oyunu kendisi. Kamera açısı olarak en rahat ve özgür hissettiğim oyun diğer serilerde kamera olayı yüzünden oynama tarzımı kullanamadığım için oldukça zorlandım. 78 saat oynamışım DLC'leri ile birlikte gayet zevk ala ala oynadım.

Nedense kimse Odyssey sevmiyor fakat benim en sevdiğim AC oyunu kendisi. Kamera açısı olarak en rahat ve özgür hissettiğim oyun diğer serilerde kamera olayı yüzünden oynama tarzımı kullanamadığım için oldukça zorlandım. 78 saat oynamışım DLC'leri ile birlikte gayet zevk ala ala oynadım.
Çünkü herkes oyunu ya mekanikleri bakımından ya da Origin ile başlayan suikastçilik (Assasin's) dışına çıkma bakımından değerlendiriyor. Hikaye bütünlüğü, mitolojik ve tarihi betimlemeyi kurgulama (özellikle Atlantis DLC'siyle) olarak bakabilseler muazzam bir iş çıkardıklarının farkına varırlar.

Çünkü herkes oyunu ya mekanikleri bakımından ya da Origin ile başlayan suikastçilik (Assassin's) dışına çıkma bakımından değerlendiriyor. Hikaye bütünlüğü, mitolojik ve tarihi betimlemeyi kurgulama (özellikle Atlantis DLC'siyle) olarak bakabilseler muazzam bir iş çıkardıklarının farkına varırlar.

Şahsen normal hikaye biraz tahmin edilebiliyor fakat Atlantis ve First Blade DLC'leri bayağı hoş oynarken zevk alıyorsun.

Ekleme: Seri Steam içinde indirime girmiş oradan da bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Şahsen normal hikaye biraz tahmin edilebiliyor fakat Atlantis ve First Blade DLC'leri bayağı hoş oynarken zevk alıyorsun.
Ana oyunun hikayesi zaten süregelen tarikatların olayına dayandığı için hikayeye bütüncül bakınca az-çok anlaşılsa da son kısımda ek göstergeler oluyor ama tabi onları anlamak için de bahsettiğiniz gibi DLC'leri de oynamak lazım ki ana hikaye ve yan görevlerde Heredot ile seyahat, Sokrates'in hikayesine dokunurken sonunu güzelleyerek bitirmeleri gibi inceliklerin yanı sıra İsu'ları Elysium ve Tartaros üzerinden ayrıca kurgulayarak işlemeleri, Önce Elsyium ovalarında cennette başlayıp ki orada da Hermes, Adonis, (Hades'in eşi Persephone yasak aşkı) İkarus Kanatları gibi detayların yanı sıra Hades'in eşi Persephone da bulunması ve sonraında ondan kaçarken Hades'in Cehennemine düşüğ Kerberos ile başlayan maceranın oradan kaçtıktan sonra Posedion'un İsu çıkması ve Atlantis'in yıkılışı gibi daha değin(e)mediğim bir sürü fevkalade detay var ki bunlar AC hikayesinden bağımsız da değil, çok güzel de ikisini çorba etmeden Origin'de getirdikleri yerden bir adım öne taşıyarak işleyebilmişlerdi.

Mirage alınır mı sizce? Eski Assassin's Creed oyunlarındaki tadı alır mıyım bu oyundan? RPG olayını hiç sevemedim Assassin's Creed serisinde.

Mirage alınır mı sizce? Eski Assassin's Creed oyunlarındaki tadı alır mıyım bu oyundan? RPG olayını hiç sevemedim Assassin's Creed serisinde.

Bence almazsınız. Acayip kütük bir oynanışı var. Onu bunu da geçtim, eski Assassin's Creed oyunları diyerek bahsettiğimiz altın çağ "E3" oyunlarına serinin hiçbir oyunu yaklaşamaz.

Açık ara oynadığım en kötü AC oyunu önermem başrol çok vasat hikaye çok kötü başlıyor 3-4 saat sonra dayanamadım. Odyssey tekrar ediyor sıkıcı falan demiştim ama yinede 50 saat oynamıştım keza AC 2 üçlemesi ve AC 3 bayılarak oynayan birisi olarak Mirage'i hiç sevmedim bence RPG olmasin diye berbat bir oyun olmuş.