Rehber Assetto Corsa Mod kurulumu

ŞenolGüneş

Becerikli
Makaleler
1
Yer
Bursa Nilüfer
Hazır Steam'de indirime girmişken oyunu alanlar olacaktır. Modsuz da tadı çıkmıyor Assetto Corsa'nın. Bunun hakkında kısa bir rehber hazırlayacağım. Basit bir iş zaten.

Content Manager indirme
Verdiğim bu linkten content Manager programını indiriyoruz.

Content Manager kurulumu
.exe dosyasını çalıştırdıktan sonra karşınıza böyle bir ekran gelecektir. "Assetto Corsa root folder" yazan yerde oyunun kurulu olduğu dizini seçeceksiniz. Eğer başka bir Steam hesabıyla giriş yapacaksanız "Your Steam ID for online" kısmında başka bir hesap seçebilirsiniz. Aşağıdaki kısımda olan indirme yerlerinin hepsini indirin.

1720260813567.webp

Mod dosyasını Content Manager'a aktarma
İnternetten bulduğunuz mod dosyasını Content Manager açıkken Content Manager'ın üstüne sürükleyip bırakın. (Dosyayı sağ tıkla sürükleyerek Content Manager da herhangi bir yere bırakın)

Mod Kurulumu
Dosyayı attıktan sonra sağ üstte yeşil renkli indirme işareti olacaktır. Oraya basın ve dosyanın aktarılmasını bekleyin, devamında size kurmak isteyip istemediğinizi soracaktır. İnstall seçeneğine basıp kurulumu bitirin.

1720261644505.webp

Arabayı seçme
Content Manager'a girince sol üstte araba olan yere fare imlecini getirin garaj simgesi olan "change car" seçeneğine basın. Karşınıza aşağıdaki görseldeki gibi yer gelecektir. Görselde gördüğünüz araba markalarının üstünde yer alan bölümdeki "categories" kısmına basın ve o bölümden "mods" kısmını seçin. Gelen bölümden kurduğunuz araba modlarından birini seçebilirsiniz.

1720261853074.webp

Böylelikle modunuz kurulmuş ve kullanıma hazır olacaktır. Eğer bir yerde takıldıysanız ya da hatalı anlattıysam yazarsanız sevinirim. İyi oyunlar dilerim.

Son düzenleme:
Hocam ben arabaya (BMW m3) kayar sinyal ve akrapovich eklemek istiyorum nasıl yapabilirim?
Onu modu yapan kişi ayarlıyor diye biliyorum. Arabanın açıklamasına girersen Extra A, Extra B diye özellikleri olacaktır. Orada varsa yada doğal halinde varsa kullanabilirsin. Yoksa sen ekleyemezsin diye biliyorum.

Arabayı seçme
Content Manager'a girince sol üstte araba olan yere fare imlecini getirin garaj simgesi olan "change car" seçeneğine basın. Karşınıza aşağıdaki görseldeki gibi yer gelecektir. Görselde gördüğünüz BMW sembolünün üzerinde yer alan "All" kısmını işaretleyin. Gelen menüden isim sırasına göre kendi arabanızı bulun ve tamama basın.
All yerine kategorilerden Mods seçilmesi daha sağlıklı olur. AC'nin kendi araçları çok karmaşa yaratır.

Klavye fare ile oynasam akıcı olur mu?
Fareyi direksiyon olarak atarsan klavyeden daha iyi olur.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt