Çözüldü ASUS B450-F anakartta fan ayarı nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CLC
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 668
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CLC

Başarılı
Kasamın fanları boştayken bile çok sesli çalışıyor bunlara nasıl ayar çekmek gereklidir?

Kasa: ICUE 4000X.
Anakart: ASUS B450-F.
PSU: CX750F.

Fanlar: 4 adet Corsair fan + 2 adet c
Corsair h100 fan.

Bu fanların 3 tanesi ışıklı onlar kasanın RGB kontrolcüsüne bağlı diğerleri anakarta bağlı.

Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eğer BIOS üzerinden yapmak istiyorsan alttaki fotoğrafta sağ altta bulunan QFan tuşuna tıklayınca düzenleme ekranının gelmesi lazım. Eğer fan ayarı yapmayla ilgili bir bilgin yoksa fanın grafiğini at, ayarlayalım seninle.

Başka bir yerden yapmak istersen uygulama kullanarak da ayar çekmeyi deneyebiliriz.

Ayrıca bu video, sana yardımcı olacaktır:
BIOS'a gir > F7 ile gelişmiş moda gir > Monitoring kısmından Q-Fan isimli bir yer olması lazım.

Oradan şu sıcaklıkta şu kadar çalışsın gibi ayar çekebiliyorsun. İstersen bunu otomatik olarak yapan Q-Fan Tuning isimli bir şey de olması lazım. Ben otomatik yaptım sonradan beğenmediğim fan devir curvelerini kendim düzenledim.

Eğer BIOS üzerinden yapmak istiyorsan alttaki fotoğrafta sağ altta bulunan QFan tuşuna tıklayınca düzenleme ekranının gelmesi lazım. Eğer fan ayarı yapmayla ilgili bir bilgin yoksa fanın grafiğini at, ayarlayalım seninle.

Başka bir yerden yapmak istersen uygulama kullanarak da ayar çekmeyi deneyebiliriz.

Ayrıca bu video, sana yardımcı olacaktır:

Çözüm
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum videoya göre BIOS üzerinden ayarlayacağım.

BIOS üzerinden fanların pinlerine göre PWM, DC seçimini yaptım, CPU fanın modunu PWM olarak seçince seste biraz artış oldu yanlış seçmiş olabilir miyim anlamadım.

Fanları otomatik optimize edip tüm fanları sessiz moda çektim düşük sıcaklıklarda sessiz çalışsın diye sıkıntı olmaz herhalde.

Bu AI Suite üzerinden ayarlanabiliyormuş onu indireyim mi, yoksa Fan Control yazılımı daha mı iyidir?

Fanları otomatik optimize edip tüm fanları sessiz moda çektim düşük sıcaklıklarda sessiz çalışsın diye sıkıntı olmaz herhalde.

Otomatik optimize de genelde doğru sonuçlar verir. Düşük sıcaklıklarda düşük devirlerde çalışması da sorun olmaz. Bendeki bütün fanlar 60 dereceye kadar %37 çalışıyor 5 aydır sıkıntısını göremedim.

Bir sıkıntı yaratmaz, hatta sorununu çözebilir bile. İkisi de iyidir ama Fan Control daha basit galiba. Onu indirebilirsin. Şu an bir test et bakalım, belki gerek kalmaz bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…