Çözüldü ASUS B650M-R Realtek driver yüklenmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bunyamin92

Gelişen
Merhaba. Hazır bir sistem aldım. ASUS'un sitesinden B650M-R kartım için tüm driverları yükledim ve en güncel BIOS ile Update yaptım. Şu anda yaşadığım sorun jack girişlerimin çalışmaması. Aygıt yöneticisinde ses, video, oyun denetleyicisi kısmında Realtek ile ilgili hiçbir şey görememekteyim (gizli aygıtları göster açık halde de aynı şekilde).

Jack girişlerine kulaklık, hoparlör veya mikrofon bağladığımda herhangi bir aygıt takıldı veya çıkarıldı uyarısı gelmemekte. Eski sürüm driverları da denemek için yükledim fakat değişen bir şey olmadı. Windows hizmetler kısmında Realtek ile ilgili bir şey göremiyorum aynı şekilde görev yöneticisindeki işlemlerde de. Sanki driver hiç yüklü değilmiş gibi sonuç almaktayım.

DisplayPort ile ekran kartımı monitörüme bağladım. Monitörümün hoparlör özelliği olduğu için sadece buradan ses almaktayım (NVIDIA High Definition ) ses yürütme aracı olarak görünmekte. Realtek Audio consolu açamıyorum. Rpc hizmetine bağlanamadı diye uyarı veriyor. Belirttiğim gibi Realtek ile ilgili hiçbir ibare çalışmamakta. Driverlar sanki yüklenecek bir aygıt yokmuş gibi hareket etmekte. Sorunun ses kartı ile ilgili olduğunu dilememekle beraber böyle olduğunu düşünmekteyim. Tamamen yazılımsal bir sorun ise tüm desteklerinizi bekliyorum. Sıfır bir sistemde bu sorun şu anda tüm hevesimi kaçırmış durumda. Saygılarıımı iletiyorum.

Çözüm
Aygıt Yöneticisi altında Realtek yoksa anakartın ses çipinin arızalı olması çok muhtemel. Ses, video ve oyun denetleyicileri altında Realtek olmalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…