ASUS DSL-AX82u DPI problemi nasıl çözülür?

AP3XTR

Çalışkan
Merhaba ASUS DSL-AX82u modem aldim DPI problemini aşmak icin fakat DNS degistirmeme ragmen hiçbir sekilde DPI kisitlamasini asamadim dnsleak. Test sitesinden baktigimda Türk Telekom'un DNS sunucusu gozukmuyor ama halen bir DPI engeline takili kalıyor. VPN kullanmak istemiyorum ek uygulamalarda kullanmak istemiyorum GoodbyeDPI vb. direkt modemden temiz internet elde etmek istiyorum. Çozumunuz nedir?

Merhaba ASUS DSL-AX82u modem aldim DPI problemini aşmak icin fakat DNS degistirmeme ragmen hiçbir sekilde DPI kisitlamasini asamadim dnsleak. Test sitesinden baktigimda Türk Telekom'un DNS sunucusu gozukmuyor ama halen bir DPI engeline takili kalıyor. VPN kullanmak istemiyorum ek uygulamalarda kullanmak istemiyorum GoodbyeDPI vb. direkt modemden temiz internet elde etmek istiyorum. Çozumunuz nedir?
ASUS DSL-AX82u modemin DPI (Deep Packet Inspection) kısıtlamalarını aşmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Modem arayüzüne giriş yapın (genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.50.1).
- Ayarlar menüsünden "Firmware Güncellemeleri" bölümünü kontrol edin ve en son yazılım güncellemesini yükleyin.

2. DPI Ayarlarını İyileştirin:
- Modem arayüzüne giriş yaptıktan sonra, "Gelişmiş Ayarlar" bölümüne gidin.
- "Güvenlik" veya "DPI" ayarlarına gidin.
- DPI özelliğini kapatmayı deneyin, bu bazı kullanıcılar için işe yarayabilir.

3. DNS Ayarlarını Kontrol Edin:
- Modem arayüzünden "WAN" ayarlarına gidin.
- DNS ayarlarınızı özel DNS sunucuları (örneğin, Google DNS: 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 veya Cloudflare DNS: 1.1.1.1 ve 1.0.0.1) ile değiştirin.
- Ayarları kaydedin ve modemi yeniden başlatın.

4. QoS Ayarlarını Kontrol Edin:
- "Gelişmiş Ayarlar" menüsünde "QoS" (Quality of Service) bölümü varsa, buradaki ayarların DPI üzerinde etkisi olabilir. Bunu devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

5. VPN Kısmında Dikkat:
- Eğer VPN kullanmak istemiyorsanız, modemin başka bir ayarını denemek gerekebilir. VPN kullanımı ise bu tür kısıtlamaların aşılmasında yaygın bir çözüm olduğu için, bunu göz önünde bulundurmanızda fayda var.

6. Modemi Farklı Bir Ağa Çevirin:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, modeminizin ağa bağımlı olabileceğini göz önünde bulundurarak, modem ayarlarından kablosuz ağı farklı bir SSID ile değiştirip yeniden bağlanmayı deneyin.

7. İnternet Servis Sağlayıcınızla İletişime Geçin:
- Sorunun devam etmesi durumunda, internet servis sağlayıcınızla iletişime geçip DPI ile ilgili kısıtlamaların nedenini ve çözüm önerilerini sorun.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorununuzun çözülmesini umuyorum. Eğer yine bir sorun yaşarsanız, daha fazla yardımcı olabilmem için detayları paylaşabilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt