ASUS Dual RTX 2060 fan kendi kendine duruyor

Aphishyr

Üyecik
Merhaba.

Bunu son günlerde fark ettim ve çözüm bulamadığım için burada konu açıyorum. Sorunum şöyle: ASUS Dual RTX 2060 ekran kartı fanlarından sağ fan gayet sorunsuz ve istikrarlı şekilde dönüyor ancak sol fan bir süre döndükten sonra kendini yukarı doğru ittirip atıyor ve duruyor. Atınca, böyle olunca üzerine bastırmadan da eski haline gelmiyor. Bu durum kasaya takıp düz şekilde koyunca ters durduğu için çok çabuk yaşanıyor. İnternetten aynı modelle uyumlu Everflow marka fanlar aldım ancak orijinal fanlara göre kabloları kısa geliyor ve yetmiyor. Fanın anormal duruşunu resimde görebilirsiniz. Sağ fan birbirine yapışık dururken soldaki fan baş aşağı olunca kendini salıyor ve arasında boşluk kalıyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

Bozuk fanın kablosunu kesip yeni fana ek yapabilirsin. Kabloları kesmek için makas, soymak için falçata ya dişini kullan. Bakır tel çıktığında kabloları x şeklinde üst üste koyup sar-büzüştür. birleştirdiğin kabloları korumak için elektrik bandı ile sarabilirsin.

Hocam sorunu dediğiniz gibi yaparak çözdüm şu an fanların ikisi de sorunsuz çalışıyor ancak kart ısı düşürdükten sonra orijinal fan dönmeyi durduruyor yeni takılan diğer fan sürekli yüksek sesle dönmeye devam ediyor bunu çözmenin bir yolu yok mudur?

Kabloları yanlış bağlamış olabilir misin? RPM verisi alamadığı için ful devirde dönüyor olabilir. Argus monitor uygulamasını indir fanın devrini kontrol edebiliyor musun bir bak.

Kabloları yanlış bağlamış olabilir misin? RPM verisi alamadığı için ful devirde dönüyor olabilir. Argus monitor uygulamasını indir fanın devrini kontrol edebiliyor musun bir bak.

FurMark testi yaptım sıcaklıklar gayet iyi ancak fanın birinin RPM'i tanınamıyor dediğiniz gibi 0 RPM görünüyor diğeri sorunsuz, işin ilginci iki fan bağlantılarını da denedim yenisini con 1'e takmayı veya 2'ye takmayı eskisini con 1'e veya 2'ye takmayı. Yeni fanın ucu beyaz kartın orijinal fanlarının ucu siyah farklı olarak mı algılıyor da sensörler çalışmıyor acaba kart şu an hala yüksek sesle tek fan çalışıyor masaüstünde boştayken.

Yeni fanlar kaç pinli?

4 pin uyuyor eski fanların olduğu gibi ancak sorun şundan olabilir mi görselde yuvarlak içine aldığım alanlardan başka bağlantılar daha geçiyor biri 5 pin diğeri 7 pin bunlar boşta kaldı bende katlayıp soğutma bloğunun arasına sakladım.

Dosya Ekleri

• İsimsiz-2.webp
    485,5 KB · Görüntüleme: 0
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…