ASUS-ext güç kablosuna ihtiyaç var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erdym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 100
  • Etiketler Etiketler
    güç var

erdym

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Evde rastgele bir kutunun içinden sıfır açılmamış ASUS SATA-ext yazan bir kart buldum anladığım kadarıyla SATA kablolarını dışarı vermeye yarıyor fakat dışa verme kablosu yerine bu 4 pinli kablo girişinden var. Ben buna PSU'dan gelen 4 pinli kabloyu taksam direk olarak sadece SATA ile güç verir mi yoksa HDD'ye SATA güç kablosu takmak zorunda mıyım? Eğer güç kablosu çıkaracaksam nasıl çıkarmam gerek çünkü HDD kabloları PSU kablosuna birleşik.

Aynen. Buna taktığın molex güç kablosu ile SATA girişleri çoğaltıyorsun.

Aynen. Buna taktığın Molex güç kablosu ile SATA girişleri çoğaltıyorsun.

Peki hocam tek PSU'dan gelen yöne taksam daha sonradan sadece sinyal girişini takmam yeterli mi? Yoksa ekstra bir molex dönüştürücü mü lazım?

Takacağım hdd 2.5 bu arada.

Güç almak için SATA güç kablosu da takılmalı. Bunun kullanım alanı, anakartta SATA yeri kalmadıysa geçerli. Siz ne için kullanacaksınız?

Güç almak için SATA güç kablosu da takılmalı. Bunun kullanım alanı, anakartta SATA yeri kalmadıysa geçerli. Siz ne için kullanacaksınız?

Hocam ben HDD çekmecemde yer kalmadığından kenarda tutuyorum ondan böyle pratik olur diye gözüme hoş geldi de bu tam olarak nasıl çoğaltıyor onu anlamadım. Ben bunu şöyle düşünmüştüm. Bu arada bunun PCI gibi takılan bir yeri de yok anakarta bağlı değil yani.

Hocam bu her anakartta çalışmaz zaten. Teoride onun üzerinde bulunan tüm SATA girişleri ayrı kullanılıyor. Yani ondan çıkan herhangi bir SATA anakarta bağlanmıyor. Siz o HDD'yi direkt kutu ile bağlayın.

Hocam bu her anakartta çalışmaz zaten. Teoride onun üzerinde bulunan tüm SATA girişleri ayrı kullanılıyor. Yani ondan çıkan herhangi bir SATA anakarta bağlanmıyor. Siz o HDD'yi direkt kutu ile bağlayın.

Ben bunu peki tam olarak nereye takacağım? Anakartta bir girişi falan mı var yoksa direk PSU'ya bağlıyım mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…