Asus N50VN laptopta Wi-Fi hızı düşük

8372

Üstün
Makaleler
8
Arkadaşlar selamlar. Çok eski bir Asus N50VN laptopa sahibim.

Türk Telekom kullanıyorum ve anlaşmam 24 Mbps fakat bazen laptopta internetim 1 Mbps'ye kadar düşüyor, aynı anda telefondan ölçüm yapıyorum 24-25 arası geliyor.

Geçen ay da aynı sıkıntı olmuştu, elemanlar gelip modem değiştirmişti. Gayet iyiydi ama bugün yine can sıkmaya başladı.

Sizlere birkaç sorum var bu olayla ilgili.

1- Laptopun eski olması internet hızını etkiler mi?
2- Güncel olmasa bile en güncel driverı kursam sorun çözülebilir mi?

Uzun zamandır format da atmadım ve wireless modelini, driverını nereden bulacağımı bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer sorun sadece kullandığınız laptopta ise yani diğer telefon, tablet vb. cihazlarda sorun yaşanmıyorsa problem anakarta entegre laptop Wi-Fi kartından kaynaklanabilir. Wi-Fi kartını yerinden çıkarıp sarı kısmını silgiyle fazla bastırmadan güzelce silin, oksitlenmeyi giderecektir, Wi-Fi kartı driverlarını işletim sisteminizin izin verdiği en son sürümüne güncellemeyi deneyebilirsiniz. Eğer hiçbirisi olmuyorsa Wi-Fi kartını değiştirebilirsiniz.

Wi-Fi kartı adını falan bilgisayarda nereden bulabilirim ve driverı nereden indirebilirim?

Ethernet kablosunu laptopunuza bağlayıp düzenli aralıklarla hız testi yaptınız mı?

Laptopun kapağını açman gerekiyor, genelde anakartın kenar köşelerinde dururlar, soketli bir kablo ile anakarta bağlanmıştır, bilgisayarın kapağını açıp resimlerini çekip, model numarasını internette aratabilirsin, sahibinden vs. sitelere bakabilirsin fakat önce silgiyle silmeni öneririm sonuçta eski bir cihaz oksitlenmiş (paslanmış olabilir) denemenin zararı olmaz. Aşağıdaki gibi
görünür.

Ethernet kablosunu laptopunuza bağlayıp düzenli aralıklarla hız testi yaptınız mı?

Wireless ile bağlanıyorum. Modem eve giriş kapısı üzerinde ve odaya kablo çekemem. Şu anda bu yazıyı yazarken bilgisayardan hız testi yaptım, ping 54, hız ise 2.41. Telefondan yaptım, ping 137 hız 6.74.

Bu sonuç benim tezimi çürütüyor gibi ama yine de 3 kat fark var.

Sorunu kendim yaşasaydım ne yapacağımı anlatacağım, yapıp yapmamak kendi bileceğin bir şey: Laptopun kapağını aç, Wi-Fi kartını bul, ilk başta sarı kısımlarını oksitlenmeye karşı silgiyle silmeyi dene, ardından Wi-Fi kartından aşağıdaki resimde görülebilecek 2 tane soket kısmı bulunur, 1'de takılı ise kabloyu 2'ye takıp çalıştırmayı dene, 2 de ise 1'e. Sorun yine çözülmezse driver güncelle fakat driver güncellemek için kartın ismini öğrenmen gerekiyor. Kapağı açmak istemiyorsan Aygıt Yöneticisini açıp öğrenmeye çalış, olmazsa kapağı açıp Wi-Fi kartının resimlerini çekip model numarasına markasına vs. oradan bakıp driver araştır.

Tamamdır hocam. Dediklerini yarın yapacağım, şimdi bu saatte uğraşamam, zaten düzeldi gibi internet. Eğer olursa çözüldü yaparım. Şimdi drivera bakıyorum.

Öncelikle bilgisayar modelin çok eski, 8 Eylül 2009 tarihinde piyasaya çıkartılmış. Yani alakasız olacak ama tarihi görünce maziye döndüm. Aşağıdaki linklerde laptopunun Realtek LAN, Intel Wireless vs. linkleri var, İngilizce biliyorsan zaten problem yaşamazsın. Laptopunun güncel driveri bulunmuyor, hepsi 2009 tarihli, bunları indirip deneyebilirsin, olmazsa anlattıklarımı uygula.

Hocam masraflı olmazsa aradaki mesafeyi ölçüp flat ethernet kablosu alabilirsiniz. Flat olduğu için halı altından falan rahatça geciyor ayrıca köşeler içinde uygun ve üstüne basınca sorun olmuyor. Siyah renk de göze batmaz. Hatta hiç görünmesin incecik olsun derseniz slim var. Wi-Fi bağlantısı kurduğunuz sürece 2.4 bağlantıda yüksek hız kaybı yine de kaçınılmaz olacaktır.

https://amzn.eu/d/g1Wg8WZ

https://amzn.eu/d/1zGPpX9

1- Masraflı olur.
2- Laptop var ve yatakta kullanıyorum. Sağda solda kablo olmasından nefret ederim. Yoksa bu tarz bir şeyi bende isterim ama gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…