Vicer

Başarılı
Merhaba.
High Sierra (10.13.6) Kurmaya Çalışıyıroum bir sürü RAW, ISO, DMG Yazdırdım Fakat Boot Etmiyor.
Ne yaparsam yapayım boot etmiyor boot etmeye çalıştığım zaman Windows'a atıyor. SSD'yi söküp denedim ama olmadı.

EFI dosyasının linki:
Yaptığım BIOS ayarları (anakartımdaki olan ayarlar)
  • SATA mode: Advanced > SATA Configuration > SATA mode selection [AHCI]
  • UEFI boot: Boot > UEFI/Legacy boot [UEFI Only]
  • vt-X: Advanced > CPU Configuration > Intel virtualization Technology [Enabled]
  • iGPU Memory: Advanced > System agent Configuration > iGPU Memory [64M] (veya primary display = PCI-e, IGPU'yu devre dışı bırak)
  • ehcı hand-off: Advanced > USB Configuration > ehcı hand-off [Enabled]
  • Memory remap: Advanced > System agent Configuration > Memory remap feature [Enabled]
  • Secure Boot: OS type = "other OS"

Bilgisayar Özellikleri
  • RAM 8 GB DDR3 800 MHz
  • SSD veya HDD modeli INTENSO ATA Device 240 GB SSD
  • Ekran kartı NVIDIA GeForce GTX 750 Ti
  • Anakart ASUS P8H61-M LX3 Plus R2.0
  • İşlemci Intel Core i5-2400

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartında VGA çıkışı yok :d Donusturucu ile VGA'ya çevirdim ama boot etmesi gerekmiyor mu?

DVI veya HDMI cevirici ile görüntü alabilirsiniz. Ben bu şekilde kurulum yapmıştım farklı bir sistemde.

1759514240443.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Apple’in Sierra gibi surumlerden sonra VGA destegi kesiliyor olsa da VGA veya donusturucu ile sonuc alan istisnai kurulumlar mevcut. Oteyandan bana kalirsa donusturucuden ziyade siz EFI’yi yanlis klasorlediginiz icin bu sorunu yasadiniz. OC EFI volume’una EFI klasorunu EFI\BOOT & OC seklinde mi konumlandirdiniz? VGA sorun yasatiyor olsa bile OpenCore’a erisebilmeniz gerekirdi bence.

Apple'in sierra gibi surumlerden sonra VGA destegi kesiliyor olsa da VGA veya dönüştürücü ile sonuç alan istisnai kurulumlar mevcut. Oteyandan bana kalirsa donusturucuden ziyade siz EFI'yi yanlış klasorlediginiz icin bu sorunu yasadiniz. OC EFI Volume'una EFI klasorunu EFI\BOOT & OC seklinde mi konumlandirdiniz? VGA sorun yasatiyor olsa bile OpenCore'a erisebilmeniz gerekirdi bence.

Evet dediğiniz şekilde konumlandırdım şimdi HDMI bağladım fakat yine OpenCore ekranı gelmedi.