Çözüldü ASUS Prime B650M-A Wi-Fi II anakarta BIOS güncellemesi yapılamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AyWhyTeee

Gelişen
Anakartım: ASUS Prime B650M-A Wi-Fi II

2 yıldır anakartım geldiği BIOS sürümünde ve ara ara güncellemeyi deniyorum. Fakat başaramıyorum. Düzeltmek için birçok yöntem denedim fakat başaramadım.

Sorunum; BIOS güncellemesini başlattıktan sonra PC kapanıyor ve tekrar açılıp masaüstüne gönderiyor. Gelişmiş başlangıç bile yapamıyorum. Bilgisayarın kendini koruma altına alıp en başta "F1 run setup" çıkmasını sağlayıp BIOS'a giriyorum.

Çözüm

Bu rehberi izleyerek yapabilirsiniz. Belleği hazırladıktan sonra o tuşa 3-5 saniye basılı tutun, ışık yanıp sönmeye başlayacak. Yanıp sönme bittiğinde güncelleme tamam demektir.

Bu rehberi izleyerek yapabilirsiniz. Belleği hazırladıktan sonra o tuşa 3-5 saniye basılı tutun, ışık yanıp sönmeye başlayacak. Yanıp sönme bittiğinde güncelleme tamam demektir.

Çözüm

Dediğin gibi bios flashback ile güncellemeyi tamamladım. biosa girince sürümü kontrol ettiğimde 3842 olan son sürüme güncellemiş.

bios anasayfasında expo enabled ettim. f10'a basıp save ettim. sonra ekran geldi pc açık ama windows yok.

bilgisayara gelen bütün kabloları ve usbleri söküp tekrardan açınca, f1 run setup yazısı geldi. biosta expoyu kapatıp f10 yapınca düzeldi. teşekkür ederim

Dosya Ekleri

• image.webp
    4,2 MB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…