Merhaba, ASUS Prime B650M-K anakartım var. AMD 9800X3D almak istiyorum ancak bu işlemcinin anakarta zarar verebileceği veya arızaya yol açabileceği yönünde bazı yorumlar gördüm. İşlemciyi aldıktan sonra yaklaşık 1 yıl boyunca bu anakartı kullanmayı planlıyorum. Sizce bir sorun yaşar mıyım?
Merhaba, ASUS Prime B650M-K anakartım var. AMD 9800X3D almak istiyorum ancak bu işlemcinin anakarta zarar verebileceği veya arızaya yol açabileceği yönünde bazı yorumlar gördüm. İşlemciyi aldıktan sonra yaklaşık 1 yıl boyunca bu anakartı kullanmayı planlıyorum. Sizce bir sorun yaşar mıyım?
VRM'lerin sürekli serin ve stabil çalışması lazım. O işlemciye o anakart yakışmaz, stabilite sorunları olabilir, bir arkadaşım yaşamıştı. İşlemci VRM kaynaklı frekans düşürüyordu.
Sorun olmaz, işlemcinin çektiği güç oyunlarda 65W zaten. R5 5600 gibi bir şey yani, aşırı verimli olduğu için anakart rahatlıkla kaldırır. Ben de 1.5 yıldır B650M Gaming Plus Wi-Fi ile 7800X3D kullanıyorum. Bu anakart da pek iyi sayılmaz.