ASUS ProArt PA602 uyumlu sıvı soğutma tavsiyesi

Bütçe
10000
ASUS ProArt PA602
AMD Ryzen 9 7950X
ASUS ProArt B650-Creator
Asus RTX 4090 TUF
Arctic Liquid Freezer III 420mm

@Nereqla ben öneriyorum hocam. Hem uğraştırıcı, hem zevkli
Sayenizde kurulumu çok daha kolay yaptım, teşekkürler.
Kurulum sırasında kafası karışanlar ProArt PA602'ın soğutucu montaj dokümanına bakabilir.
Üç pini kestikten sonra kapağı ileri itemedim boşluk kaldı sandım. Sonra biraz uğraşınca kapağın ucunu, ortadan yukarı kaldırıp bırakınca oturması gerektiği gibi kapandı.

Hayırlı uğurlu olsun hocam, güle güle eskitin. Tüm pinler oturduktan sonra sertçe en arkadan ileriye doğru vurursanız çok daha rahat kapatırsınız. Pinlerle alakası yok, o pinler varken de öyle kapanıyordu.

Çok teşekkür ederim., sizde güle güle kullanın.
Benim durumumda, üst toz kapağını yerleştirmeye çalışırken ön tarafta, soldan sağa doğru belli belirsiz tahmini 1 mm'lik yükselti farkı oluştu. Bu da sürtünmeyi artıyor ilerlemiyordu kapak. Diğer pinlere hasar vermekten çekindiğim için kuvvet uygulamadım. Toz kapağın ön kısmının ortasından tutup, biraz çekip yukardan bırakınca laps diye kapak tam oturdu.

1.5 ay sonra ön fanlardan üstteki cortladı. Asus'a mail attım, bakalım Asus garantisi nasılmış...
Eğer Asus değişim yapmazsa ilgili mercilere başvurucaz artık, mecburi olarakta Noctua AF-20 alırım. Daha ince bir fan ama en azından kafam rahat olur. TR de bulamadım, yurt dışından getirticem mecburen.

Asus garanti kapsamında ücretsiz aynı fandan gönderdi. Endişeniz olmadan kasayı satın alabilirsiniz.
Ek olarak ne olur ne olmaz diye Noctua AF-20 2 adet chromax fan da satın aldım. Yedekte tutacağım.

Son düzenleme:

Merhaba, bende aynı kasa modelini ve Arctic lf III 420mm almayı düşünüyorum. Bu kasayı ve soğutucuyu önerir misiniz yoksa daha farklı kasalaramı bakmalıyım?
Deneyimlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

1.5 ay sonra ön fanlardan üstteki cortladı.
Asus garanti kapsamında ücretsiz aynı fandan gönderdi. Endişeniz olmadan kasayı satın alabilirsiniz.
Sevindim bunu bilmek güzel. Fan neden bozuldu acaba aşırı bir kullanımınız mı oldu ? yoksa tamamen talihsizlik mi ? Fanlarını beğeniyorum kocaman ve sesiz çalışıyorlar. sadece ön ve arkanın tek kontrolcüde olmasına uyuz oldum o kadar. ben de tam şu aralar Fan Control v212 yazılımı ile fanlara ince ayar çekiyordum.

Merhaba, bende aynı kasa modelini ve Arctic lf III 420mm almayı düşünüyorum. Bu kasayı ve soğutucuyu önerir misiniz yoksa daha farklı kasalaramı bakmalıyım?
Pompası gürültülü çalışıyor. %50 - 60 hızında çalıştırırsanız ses yok. bu başlıktakileri yaparsanız, kasayla ilgili bir uyum sorunu yok. ( Kasa büyük fakat , arka tarafta wifi anten cebi yapmışlar Asus anakartlarıyla uyumlu. Bu soğutucuyu kullanırsanız o cep iptal oluyor.)

Son düzenleme:
Hiçbir şey yapmadım. Static olarak 30% RPM'de kullanıyordum.Kasayı yer değiştirmedim, ya da fana zarar gelebilecek bir şey yapmadım. Montajlı geliyor fanlar zaten. Durduk yere ses yapmaya başladı üstteki fan. Fanı elimle tutup ortasından ileri geri ittirince ses düzeliyordu, bir iki saat sonra tekrar başlıyordu. Gittim NF-A20 iki adet fan aldım. Asus garantiden değiştirmez diye düşünüyordum ama değiştirdiler. Noctua fanları yedekte tutup Asus fanlarını kullanmaya devam ediyorum.

Kasayı kesinlikle öneriyorum. Soğutucu hakkında bir şey diyemeyeceğim çünkü Arctic II 420mm kullanıyorum. Performansından memnunum.

Güncelleme: Garantiden yolladıkları fan da bozuldu. (Aynı şekilde ses yapıyor). Video çekip yollayacağım desteklerine. Şuan Noctua NF-A20 fanları taktım. Gayet sessiz çalışıyorlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…